El Firatast oferirà prop de 300 productes i comptarà amb més de 30 expositors

La 23a edició coincidirà amb el Saló Interquilt de manualitats i el I Girocòmic

El Firatast de Girona, dedicat a la degustació de productes catalans, acollirà una nova edició amb prop de 300 productes repartits en més de 30 expositors. La 23a edició, que es farà del 6 al 9 d'octubre, inclourà des de propostes de cuina tradicional, de la mà de col·lectius com La Cuina a Sils o Les Cuineres de Salt, passant per propostes més innovadores, com ara un tast d'anemones de la mà del Restaurant Mien de Girona i cuixes de granota.

Un any més s'oferiran tiquets a partir d'1 euro. Una altra de les novetats d'enguany és que per primer cop el Firatast coincidirà amb dos certàmens més al mateix espai, el Palau de Fires, com és el Saló Interquilt per als amants de labors i manualitats i la primera edicó del Girocòmic, dedicada al còmic. S'oferirà una entrada conjunta de sis euros per visitar les tres fires. El cor Geriona serà l'encarregat d'inaugurar una nova edició amb una actuació a les vuit del vespre del dijous per donar la benvinguda als primers assistents. La cita d'enguany comptarà amb més de trenta expositors que oferirà prop de 300 propostes enogastronòmiques .

Per primer cop, s'oferirà una programació específica per als més petits. El primer pis del Palau de Fires inclourà jocs, actuacions, disfresses i altres activitats. A més a més, el diumenge al migdia també es farà un "show cooking" per al públic infantil. La recepta seran uns macarrons i es comptarà amb la participació d'en Lluic i l'Aina del programa Masterchef.

Pel que fa a la seva vessant solidària, el certamen també inclourà un altre show cookiing' on es cuinaran botifarres amb cervesa, patrocinat per Sant Miquel. Els tiquets recaptats aniran a mans del Banc dels Aliments.

La primera edició del Girocòmic i la 6a del Saló Interquilt

L'empresa organitzadora, Incatis, ha programat per primer cop dues fires més coincidint amb el Firatast. Una d'elles és la primera edició del Girocòmic, dedicat a aquest gènere, que reunirà llibreries especialitzades, una gran pantalla de projecció i exposició de còmics, entre d'altres. Destaca també la presència d'autors com Marcos Martín, dibuixant de còmics de Marvel; Cels Piñol, dibuixant de 'Fanhunter' i Carles Ponsi, dibuixant de 'El Jueves', el dissabte 8 d’octubre. El diumenge 9 d’octubre al matí hi haurà Juan Carlos Bonache, autor de 'Socorro! Somos pedres primerizos' editat per Panini i Georgina Gerónimo autora de 'Miniblogger, consells pràctics per a sobreviure a la blogosfera', també editat per Panini.

La tercera fira simultània serà el Saló Interquilt dedicat al món de les labors i les manualitats. En la seva sisena edició, el visitant podrà comprar materials i complements per fer els seus treballs o participar en tallers i aprendre noves tècniques. També hi haurà exposicions d'artistes nacionals i internacionals en un espai de 1.000 metres quadrats i es presentaran les últimes tendències a nivell d'Europa. Aquestes dues fires es faran de divendres a diumenge en les carpes annexes del Palau de Fires.

A banda de poder adquirir una única entrada per les tres fires amb un cost de 6 euros, els visitants que vinguin de fora de Girona amb tren tindran un descompte del 35% en el preu del bitllet.