Adjudiquen les obres per rebaixar el revolt de la Pilastra de Bescanó a l'N-141e i millorar la seguretat

Els treballs compten amb un pressupost de 3,4 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora d’un tram d’1,8 quilòmetres del traçat a l’N-141e a Bescanó (Gironès), des de la primera intersecció de Montfullà fins al giratori d’entrada a Bescanó. Els treballs, que està previst que comencin abans de finals d'any, consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera i la rectificació de l'anomenat revolt de la Pilastra per afavorir una conducció més segura i còmoda. Amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, està previst que l'obra s'executi en un termini de dotze mesos.

Els treballs formen part d’un pla de millora de la seguretat de la carretera N-141e (coneguda com a carretera de la vergonya) que inclou, a mig termini, la construcció de la variant d’Anglès.

Les obres consistiran en eixamplar la calçada per poder passar dels 6-6,5 metres actuals als 9 metres, amb dos carrils de circulació de 3,2 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. Així mateix, es formarà una franja central zebrada de 60 centímetres que servirà de reforç de la separació de sentits i cunetes formigonades. Aquesta actuació es complementarà amb la millora de la senyalització, el drenatge, la instal·lació de noves barreres de seguretat i l’aplicació de les mesures d’integració ambiental.

Millora de la connectivitat

Un cop finalitzada aquesta millora, el Departament de Territori i Sostenibilitat afrontarà la variant d’Anglès, que permetrà connectar l’N-141e amb la C-25 (Eix Transversal) sense passar per l’interior d’aquest municipi de la Selva. El projecte té un cost de 29 milions d’euros. En paral·lel, i més a llarg termini, el departament treballarà, en consens amb el territori, en la redacció dels projectes per a completar el condicionament i les variants del denominat eix Brugent-Ter, que inclou l’N-141e i la C-63. Aquests projectes inclouen la variant d’Amer i la definició del pas per Bescanó.

Entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris

La carretera N-141e, que uneix Anglès (la Selva) i Bescanó, té una longitud d’uns 11,5 quilòmetres i registra trànsits d’entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris. Amb una amplada d’entre 6,5 i 7 metres, el seu traçat combina trams rectes llargs amb revolts de radi petit i pocs espais de transició. El 2014, el Departament de Territori i Sostenibilitat va dur a terme obres de millora, que van consistir en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments i van comptar amb una inversió d’1,4 milions d’euros.