Sílvia Paneque dimiteix del comitè federal del PSOE

La socialista ho va anunciar a través de Twitter

La primera tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque (PSC), fou una de les assistents a la trobada organitzada a la seu del PSOE a Madrid del passat dissabte on Pedro Sánchez va presentar la seva dimissió.

La socialista gironina, per la seva banda, també va presentar la seva renúncia dins el comité federal i ho va anunciar a través de la xarxa social Twitter: "Acabo de lliurar la meva credencial i dimissió a la "autoridad (in)competente" del . Molt decepcionada." (sic).

La socialista creu que "ha arribat el moment" que el PSC tingui un grup parlamentari propi per "demostrar" quin és el projecte dels socialistes catalans per a Catalunya. "Estem escollits pels catalans i la nostra obligació és defensar els seus interessos per sobre de qualsevol altra consideració", ha afirmat.

En aquesta línia, ha assenyalat que els diputats socialistes catalans han de poder votar diferent als "companys" del PSOE en aquelles qüestions en què hi hagi "discrepàncies". Així, s'ha mostrat partidària que els diputats del PSC votin 'no' a la investidura de Mariano Rajoy encara que la cúpula del PSOE acabi apostant per l'abstenció.

Paneque ha estat rotunda a l'hora de manifestar el 'no' a facilitar un govern del PP i ha considerat "lamentable" que el comitè federal del PSOE d'aquest dissabte no prengués cap decisió política al respecte i es limités a tenir un debat "estatutari".

"Entenem que el PSOE ha de tenir una posició en el debat sobre l'encaix de Catalunya i Espanya. Ho he fet com un gest, com a representant dels socialistes gironins", ha desenvolupat.

A més, ha dit que no té "cap discrepància" amb el projecte que representa el PSC ja que comparteix fil per randa el que la delegació catalana va anar a defensar aquest cap de setmana a Madrid. "Crèiem que el millor és que la militància tingués veu i es teixís una alternativa al PP", ha remarcat.

Sobre el posicionament expressat per Carme Chacón, Paneque ha considerat que hauria de fer arribar al consell nacional del partit els motius que la van portar a dimitir de la direcció del PSOE. "Intueixo que no són uns motius compartits perquè la resta de la delegació catalana defensava una altra cosa", ha etzibat.

Suport a Iceta

D'altra banda, ha expressat el seu suport a la candidatura de Miquel Iceta a les primàries per a la primera secretaria del partit. "Iceta ha estat un gran primer secretari, és una persona amb les qualitats necessàries per assumir uns anys altament complexos, en què es necessita generositat, obertura, rigor i solvència", ha dit sense voler "desmerèixer" l'altra candidata, Núria Parlon, que "també ha desenvolupat una tasca magnífica" a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
  • Intervenció de Sílvia Paneque a RAC1