Prop de 5.500 dones corren contra el càncer a Girona

Aquesta tercera edició ha estat la més multitudinària i ha superat la del 2015, en la qual van participar 3.300 corredores

Unes 5.500 dones han participat en la tercera edició de la cursa de la dona de Girona. Aquesta tercera edició ha estat la més multitudinària i ha superat la del 2015, en la qual van participar 3.300 dones. Una afluència molt important que la regidora d'esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha celebrat i ha destacat que fa evident la sensibilitat que ha pres aquesta iniciativa. La cursa, que té l'objectiu de recaptar fons contra el càncer de mama, ha començat a les 10 del matí al Passeig de la Devesa i ha arribat a la Copa després de voltar durant cinc quilòmetres els principals carrers del centre de la ciutat. Enguany també ha comptat amb rècord de voluntaris, prop de 300, que han ajudat a fer que aquesta iniciativa solidària es desenvolupés amb normalitat.

Malgrat que la del 2016 és la tercera edició, la cursa de la dona de Girona ja s'ha convertit en un clàssic i cada any supera la participació de l'any l'anterior. Les 5.500 dones que han fet els cinc quilòmetres del recorregut aquest diumenge representen el rècord de la cursa, superant en 2.200 les que ho van córrer el 2015. La regidora d'esports de Girona ha reconegut que la quantitat de dones que han participat enguany és "impressionant" i ha destacat la sensibilització que generen activitats com aquesta.

Muradàs ha assegurat que des de la seva regidoria estan molt contents per l'èxit de convocatòria i ha detallat que vde cara a l'any que ve hauran de repensar millor la cursa, perquè moltes dones no han pogut venir, ja que les inscripcions es van tancar abans del que estava previst perquè s'havia superat el màxim. "Estem convençuts que l'any vinent encara serem més dones, i haurem de repensar per una qüestió de seguretat", ha afirmat Muradàs.

La cursa de la dona està organitzada per la botiga esportiva Esports Parra, l'Ajuntament de Girona i el Club Atletisme Girona i els beneficis van destinats a associacions contra el càncer, entre elles l'Associació Iris i 'Guapes i Valentes'.

Èxit a l'Oncotrail

Una altra activitat d'aquest cap de setmana que relaciona esport i solidaritat ha estat l'Oncotrail, que aquest any celebrava la seva quarta edició. La cursa, de 100 quilòmetres que es disputa per equips i organitzada per l'Oncolliga, ha registrat també un rècord d'inscripcions. Aquest any l'han disputat 138 equips, 52 més que l'última edició. Això ha representat alhora una major recaptació. En total s'ha arribat als 166.500 euros, que es destinaran a la lluita contra el càncer.

La cursa surt de Palafrugell (Baix Empordà) i recórrer un centenar de quilòmetres per la comarca. Els equips tenen un màxim de 30 hores per completar el recorregut, i això fa que molts arribin ben entrada la matinada. El director de l'Oncotrail, Lluís Comet, s'ha mostrat sorprès per la quantitat d'inscrits i ha remarcat que l'objectiu de la cursa és recaptar el màxim de diners, però també que els participants s'ho passin bé. En aquest sentit, Comet ha destacat que "molts equips repeteixen cada any perquè els encanta".

Tot i el cansament, els participants de l'Oncotrail han arribat satisfets i contents d'haver aconseguit acabar. En total han estat prop d'un miler els corredors d'una cursa que, malgrat que no té esperit competitiu, molts equips es preparen a fons. De fet els guanyadors, l'equip del mercat del Lleó, ha creuat la meta d'arribada amb un temps de 9 hores i 11 minuts.

Tallada de cabells solidària

Els que s'han apropat aquest diumenge a la Devesa a veure la sortida de la cursa de la dona, s'ha trobat amb una sorpresa. El col·lectiu 'Guapes i valentes' ha organitzat una tallada de cabells solidaris, on qui volgués podia donar cabells -sempre que complissin uns mínims de llargada- i que anirien destinats a l'associació 'Mechones solidarios' que es dedica a fer perruques per malalts de càncer amb cabells 100% naturals.

La iniciativa ha tingut força èxit i el degoteig de dones que anaven a donar cabells ha estat constant durant tot el matí de diumenge durant les tres hores que ha estat en marxa.