Sant Climent Sescebes estrena parc de Bombers a l'antiga cooperativa

Part del sostre de l'antiga seu va volar durant una ventada al febrer i les instal·lacions no eren adequades per acollir el servei

El nou parc de Bombers Voluntaris de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) ja és una realitat. La nova seu s'ubica a l'antiga cooperativa agrícola i permet posar fi a les deficiències que tenia l'anterior. Era petit, estava situat al mig del poble (cosa que dificultava l'accés dels camions) i, a més, el febrer passat va perdre part del sostre durant una ventada.

El projecte de la nova seu dels Bombers Voluntaris es va desencallar gràcies a l'aportació de 30.000 euros que va fer la Diputació i que han servit per finançar les obres de reforma a la cooperativa.

El parc de Bombers Voluntaris de Sant Climent Sescebes és un dels més importants de les comarques de Girona. De fet, després del de Figueres és el que més rellevància té, en nombre total d'avisos. La situació estratègica del parc fa que atengui una vintena de municipis situats al voltant de la població, que sumen una extensió molt important de terreny.

A banda de les dificultats que tenien els camions per accedir a l'antic parc, l'episodi de fortes ventades que va afectar Sant Climent Sescebes el passat febrer i que va deixar sense sostre a la vintena d'efectius que hi treballaven feia necessari trobar un nou emplaçament. Tot plegat feia que l'antic parc es trobés en males condicions. Malgrat que la previsió era tenir enllestit el nou parc abans de l'estiu, no ha estat fins ara que s'ha acabat l'obra. A l'acte d'inauguració hi han assistit el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el delegat d'Interior a la demarcació, Albert Ballesta, i l'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, Olga Carbonell, entre d'altres.