La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak i Bombino, caps de cartell a les Fires de Sant Narcís de Girona

Serà del 28 d'octubre fins al 6 de novembre

La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak i Bombino seran els caps de cartell dels deu dies de programació musical de les properes Fires de Sant Narcís, que començaran el divendres 28 d’octubre i acabaran el diumenge 6 de novembre.

La Copa seguirà sent un any més l’escenari principal de la programació, però es consoliden els altres espais musicals a la ciutat amb una oferta diversa i adreçada a diferents tipus de públic. Enguany es fa de nou una aposta per la descentralització de les activitats de Fires i es faran actuacions musicals en barris de la ciutat, com les del mercat especial de La Volta a Sant Narcís, la de la Girona BandaBand al parc del Migdia o el concert amb DJ a la frontissa de Santa Eugènia.

Des de l'Ajuntament, s'ha subratllat aquest dijous la voluntat de continuar "obrint" els concerts als barris.

Ampliació:

La programació musical s'ha donat a conèixer aquest dijous de la mà de la regidora de de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, que ha subratlla que s'ha apostat per una proposta "de qualitat, amb grups capdavanters del panorama nacional però també amb grups artísticament interessants, tot i que no siguin tan coneguts, i formacions emergents.

Els encarregats d'obrir la programació oficial seran els Always Drinking Marxing Band que actuaran el divendres 28 d’octubre a la plaça del Vi després del pregó dels Marrecs de Salt. La primera nit de Fires es podrà escoltar a La Copa un dels grups catalans revelació de l’any, Animal, i seguidament Oques Grasses. Durant la vigília de Fires, el 27 d’octubre, el cantant de Huelva Manuel Carrasco presentarà el seu sisè àlbum, Bailando el viento, a l’Auditori de Girona amb totes les entrades ja venudes.

El dia de Sant Narcís començarà també amb música de bon matí. Entre les actuacions, destaca l'últim concert a Girona de la formació actual de Mecedònia, el cada cop més popular Vermut Jazz del Sunset Jazz Club, o el tradicional concert de La Principal de la Bisbal a l’Auditori que donaran el tret de sortida a la jornada més nostrada de les Fires. Aquesta última formació també actuarà a la plaça del Vi a la tarda i a les deu de la nit en l'estrena de l'envelat a plaça Miquel de Palol. The Basement actuaran el migdia de Sant Narcís a la zona de les barraques de La Copa.

Per altra banda, la formació d'havaneres Terra Endins actuarà a les escales de la Catedral mentre que Paula Valls i Ramon Miravet obriran el programa de concerts de Sant Feliu d'aquest any. Els grups Korxea, No More Lies i The Movement tancaran la segona jornada musical de les Fires a La Copa.

En el primer diumenge de Fires arribarà el torn de les audicions de sardanes a la plaça de la Constitució, amb la Cobla La Selvatana i la Jovenívola de Sabadell. La Copa tornarà a ser protagonista de la música aquest dia, amb el Vermut Rock de migdia amb Slavedown i amb els concerts de dues formacions de les comarques gironines a la nit: els garrotxins Teràpia de Shock i els calongins Orquestra Diversiones.

La vigília de Tots Sants serà la nit rockera a la Copa, amb les actuacions de Smoking Souls i Berri Txarrak. Unes hores abans, el folk de la vigatana Joana Serrat i la guitarra de Xarim Aresté oferiran les seves propostes a l’escenari de Sant Feliu. A l’envelat de la plaça de Miquel de Palol, l’Orquestra Maravella farà una actuació doble amb concert (19 h) i ball (22 h). A mitja tarda, Bateria de Girona farà vibrar els carrers de la ciutat amb una rua que sortirà dels Banys Àrabs i acabarà a la plaça de Sant Feliu.

El Concurs de Colles Sardanistes del GEiEG amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Girona i les audicions de sardanes amb la Cobla Sant Jordi i la Cobla Montgrins posaran les notes musicals el dia de Tots Sants. Per arrodonir la jornada, la Girona Banda Band s’encarregarà de posar ritme al parc del Migdia, l’espectacle Little Swing de País de Cotó farà ballar la mainada a la Copeta i el Cor Maragall farà el tradicional concert de Fires a l’Auditori.

La Parada 360 de l’Estació Espai Jove, amb Steve Smyth, Paula Grande i The Loop, posarà el toc musical a les activitats programades el dimecres 2 de novembre, l’únic dia sense actuacions als escenaris principals, a banda del dia del tancament, el diumenge 6 de novembre.

El dijous 3 de novembre, nit techno

El dijous de Fires –enguany 3 de novembre- serà de nou el dia amb empremta techno de les festes de la ciutat. La col·laboració amb l’escola EUMES portarà de nou DJ de prestigi d’arreu del món a Girona. Aquest any una de les novetats és que hi haurà dos escenaris EUMES: un de tarda a la frontissa de Santa Eugènia –on es podran escoltar sessions d’alumnes d’EUMES i de DJ com Scoom Legacy, Fernando Lagreca, Varelive, Alexander Kowalski i Cristian Smith- i un de nit a la Copa –amb el DJ Josh Wink, el DJ The Hacker i alumnes d’EUMES com a teloners. El dijous serà també la nit en què s’escollirà el guanyador del Concurs Intro 2016, ja que els tres grups finalistes d’enguany actuaran a l’escenari de Sant Feliu.

El segon divendres de Fires serà el dia de Ciutat de Festivals. També com a novetat aquest 2016 la marca dels festivals de Girona proposarà una programació a l’escenari de Sant Feliu a més de les actuacions a la Copa. A Sant Feliu s’hi podran escoltar la Black Music Big Band i La Dinamo Statik Funk Explosion, mentre que a la Copa hi haurà Funkystep & The Sey Sisters i Bombino, una de les sensacions de la música africana dels últims temps. El mateix divendres, a l’envelat, el sopar popular de Fires precedirà l’actuació de l’Orquestra Selvatana. A la tarda, les bandes participants a la Girona Gran Parade recorreran els carrers de la ciutat per acabar a la plaça de Sant Feli.

El dissabte 5 de novembre serà l’últim dia sencer amb programació musical de Fires a tots els espais. La pedagoga, musicoterapeuta i cantant de temes infantils Dàmaris Gelabert tancarà la programació a La Copeta d'enguany. Anchord clourà el cicle de concerts Vermut Rock de l’espai de La Copa de dia i l’Orquestra Montgrins abaixarà el teló de l’envelat enguany amb el concert i la proposta de ball que oferirà aquell dia. El mateix dissabte, l’Auditori de Girona serà l’escenari del concert de Jorge Drexler.

Pel que fa a l'escenari de Sant Feliu, actuaran The Risas inclòs al Projecte Boomerang. Seguidament, Maria Arnal i Marcel Bagés oferiran un espectacle intimista per després continuar amb l'actuació de Xavi Sarrià i Feliu Ventura. Per tancar el dia i les Fires, La Raíz actuarà a La Copa. Ebri Knight s’encarregarà de fer-los de teloners en aquesta darrera jornada musical de la programació d’aquest 2016. El diumenge 6 de novembre es podrà gaudir de l’audició de sardanes de la Selvatana a la plaça de la Constitució.