Els veïns de Salt decideixen avui si volen un Ikea

La consulta començarà a les nou del matí fins a les vuit del vespre

Els veïns de Salt (Gironès) estan cridats avui a participar en una consulta vinculant per tal de decidir sobre el futur del desenvolupament urbanístic sud del municipi. Tanmateix, malgrat això significaria la construcció de nous equipaments comercials i municipals, tothom té al cap una sola cosa; la possible arribada d'un Ikea.

En aquest sentit, els diversos partits polítics de la ciutat ja s'han posicionat els darrers dies mitjançant debats públics. S'han mostrat a favor del desenvolupament d'aquest sector CiU, ERC, PSC, PxC i C's, mentre que només s'hi han mostrat en contra IpS-CUP i Canviem Salt.

Els grups favorables a marcar la casella del "Sí" a la butlleta asseguren que la instal·lació del centre comercial permetria incrementar les arques municipals mitjançant la recaptació d'impostos, fet que de retruc, permetria aplicar mesures polítiques que ara no són possibles. Seguidament també expliquen que l'arribada d'Ikea permetria obtenir un equilibri social i laboral, mentre que la creació de llocs de treball és un dels principals arguments a favor.

Els que es posicionen en contra expliquen que la consulta és una "trampa", argumentant que votar-hi a favor va més enllà d'acceptar un Ikea i podria comportar un desenvolupament comercial, industrial i d'habitatges no desitjat pels veïns. Tanmateix, i centrant-se en l'empresa sueca, expliquen que la seva presència perjudicaria els negocis de mobles i fusters de la província. Referent a la creació de nous habitatges, apunten que Salt seria objecte d'especulacions urbanístiques poc sostenibles.

On es pot votar?

Els llocs habilitats per a la consulta amb un total de sis meses s'han repartit de la següent manera: local del Barri Vell (Mas Llorens), Ajuntament (Plaça Lluís Companys), Escola Santaló (Pg. Folch i Torres, 8), Biblioteca de la Coma Cros (Sant Antoni, 1) i el Mas Mota (Plaça Catalunya s/n).

Quin és l'horari?

Les meses s'obriran a partir de les nou del matí i restaran obertes de forma ininterrompuda fins a les vuit del vespre.

Qui pot participar?

La llista de persones majors de 16 anys amb dret a participar es formarà a partir de les dades existents al padró municipal d’habitants, actualitzada a 31 de juliol de 2016. En base a aquesta informació tindran dret a vot les persones que hagin complert setze anys a data 24 de setembre de 2016 i que tinguin residència legal al municipi

La llista de persones amb dret a participar es podrà consultar al servei d'atenció a la ciutadania de l’Ajuntament, fins una setmana abans de la consulta, per tal que, si escau, la persona interessada pugui presentar al·legacions sobre inclusions i/o exclusions, prèvia identificació.

Quan es tindran resultats definitius?

La Comissió de Seguiment revisarà la documentació del recompte provisional de les meses realitzat dissabte a la nit i farà el recompte definitiu. La sessió del recompte definitiu s’iniciarà a les nou del matí del tercer dia següent a la votació presencial, en acte públic.