El bestiari del Tapís de la Creació, protagonista del cartell de les Fires de Sant Narcís

L'original de Núria Faig i Roser Matas s'imposa entre els setze treballs presentats al concurs

Les Fires de Sant Narcís 2016 ja tenen imatge. Aquest matí s'ha presentat el cartell guanyador on els protagonistes són els animals que apareixen a la part inferior del Tapís de la Creació (segle XI), que es conserva al Museu de la Catedral de Girona. Les autores són Núria Faig i Roser Matas i el seu original s'ha imposat entre els setze treballs presentats.

Les autores han reconegut que volien fugir d'elements més típics –com la Catedral, Sant Narcís o les mosques- i aposar per alguna idea que tingués lligam amb la història i la tradició. Per donar-li un toc més festiu, han pujat els animals a la tradicional 'noria' que cada any sobresurt entre els arbres de la Devesa. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha destacat que és un cartell que serà fàcil d'entendre i que la idea s'ha plasmat de manera "exquisida". També ha subratllat que els tons de tardor que li han donat són molt encertats.

Aquest és el cinquè any que l'ajuntament obre un concurs per escollir el guanyador del cartell de fires, que fins el 2012 s'havia fet sempre per encàrrec directe de l'alcalde o alcaldessa. Les guanyadores era la primera vegada que es presentaven al concurs i també el primer cop que treballaven juntes. D'altra banda, l'alcaldessa no ha volgut desvetllar encara més detalls ni sobre el pregoner ni sobre la programació de fires, que es presentarà en uns quinze dies.