Detenen tres joves a La Bisbal per robar joies valorades en uns 7.000 euros del portamaletes d'un cotxe

Dos d'ells també estan acusats de sostreure joies d'un domicili d'aquesta ciutat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tes joves, un d'ells menor d'edat i els altres de 18 i 20 anys, com a presumptes autors d'un robatori a l'interior d'un vehicle de la Bisbal d'Empordà. Els fets van passar el 4 de setembre quan la policia va saber que hi havia hagut un robatori en un vehicle aparcat en un carrer de la capital del Baix Empordà. Els lladres s'havien endut diverses joies valorades en uns 6.800 euros, targetes, llibretes del banc i documentació.

El material estava guardat en el portamaletes del vehicle. El fet que familiars de la víctima trobessin documentació personal d'un dels possibles autors del robatori a prop dels fets va ser determinant per la investigació que va concloure el 10 de setembre amb la detenció dels tres joves com a presumptes autors. El menor d'edat no es va sorprendre de la presència de la policia i els va dir que sabia que venien a detenir-lo pel robatori d'unes joies en un domicili. Aquesta informació va permetre als agents relacionar-lo, juntament amb un altre del detinguts, amb un altre robatori a la mateixa ciutat.

El segon robatori que va explicar el mateix detingut, que era menor d'edat, havia succeït aquell mateix 4 de setembre i havia comptat amb la participació d'un altre dels detinguts pel robatori a l'interior del cotxe. Gràcies a aquesta informació, els mossos van descobrir que els lladres havien forçat la finestra d'un domicili de La Bisbal de l'Empordà i que havien sostret les joies d'una calaixera. La víctima del domicili va explicar que s'havia adonat mentre estava endormiscada de la migdiada que tenia tos els calaixos de l'habitació oberts i remenats i que havia trobat a faltar joies de poc valor. L'anciana no havia presentat cap denúncia pels problemes que tenia de mobilitat.

El mateix dia, els agents van recuperar part de les joies sostretes que els lladres havien amagat en un geriàtric de la mateixa població.Els altres dos detinguts tenen 18 i 20 anys. Tots tres són de nacionalitat marroquina i veïns de la capital del Baix Empordà. El menor d’edat va ser lliurat als seus tutors legals a l’espera de ser citat per la Fiscalia de Menors. Els majors d'edat van passar el dia 11 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, que va ordenar la seva llibertat.