L'afectat per un llamp a Empuriabrava: 'Hem vist una bola de foc entrant a casa'

La tempesta ha cremat el quadre elèctric d'un habitatge i ha intoxicat un matrimoni

Els llamps que aquesta matinada han caigut sobre Castelló d'Empúries (Alt Empordà) han cremat el quadre elèctric d'un habitatge del carrer Arenal d'Empuriabrava. Com a conseqüència del foc, s'ha generat una intensa columna de fum a la primera planta de la casa.

El matrimoni, una parella de portuguesos, ha apagat pel seu compte les flames. Cap a les set del matí, els han traslladat a la unitat d'Urgències de l'Hospital de Figueres per inhalació lleu de fum. De seguida, han estats donats d'alta.

Ara es recuperen de l'ensurt. "A les quatre de la matinada hem sentit el soroll d'una explosió o una bomba i poc després hem vist una bola de foc entrant dins de casa. Jo mateix l'he apagada", relata l'Eugenio, que diu que "són coses naturales que poden passar i no cal donar-hi més importància".

Ampliació:

La tempesta ha descarregat amb força llamps, trons i llampecs a Castelló d'Empúries, que han ocasionat tres incidències al municipi, segons dades de la Policia Local.

Un llamp ha impactat contra l'antena d'una casa al número 13 del carrer Arenal d'Empuriabrava, a la zona del Mas Nou, i ha cremat per complet els quadres elèctrics de l'immoble. Aleshores, s'ha originat un foc a la primera planta i s'ha desencadenat una intensa columna de fum.

L'Eugenio i la Martina són un matrimoni de portuguesos de 64 i 58 anys que des de fa quatre mesos viu en aquest immoble. En el moment de l'incident es trobaven dormint a la seva habitació, a la primera planta. El soroll els ha despertat de cop. Ho comparen amb el so d'"una explosió o d'una bomba".
Ell no ha dubtat a fer servir una estoreta del terra per apagar les flames. Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat els Bombers, el Samur i els Mossos d'Esquadra.

Cap a les set de la matinada, tots dos han estat atesos a la unitat d'Urgències de l'Hospital de Figueres per inhalació lleu de fum. Ara, ja donats d'alta, són a casa avaluant els danys i esperant resoldre aviat l'avaria de la llum. "Ha estat una causa natural, no cal donar-hi més voltes ni importància. Afortunadament, ens trobem bé", diu ell traient ferro a l'episodi.

D'altra banda, segons informa l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, la tempesta també ha afectat l'hotel Portofino, al carrer Jaume I d'Empuriabrava. Aquests dies, l'establiment feia reformes a la teulada. Com que les teules estaven aixecades, l'aigua de la pluja s'ha colat dins l'edifici i ha fet malbé el quadre elèctric. Els propietaris de l'hotel, que han declinat fer declaracions als mitjans, neguen afectacions greus i asseguren que ja tenen resolt l'incident.

La tempesta també ha provocat danys al transformador elèctric de l'Ajuntament del municipi altempordanès, que ara es troba sense accés a les línies telefòniques i d'Internet.