16 entitats reclamen davant del TSJC que s’aturi el perllongament de la C-32 entre Blanes i Tossa

Afirmen que la declaració d’impacte ambiental de l’any 2000 ja no empara el projecte actual

La Plataforma Aturem la C-32 i 15 entitats més han reclamat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspengui de manera cautelar l’obra de perllongament de la carretera C-32 entre Blanes i Tossa de Mar. Subratllen que el projecte que es vol executar presenta “modificacions i alteracions substancials” en relació a la versió de l’any 2000 sotmesa a avaluació ambiental estratègica.

En concret afirmen que s’ha alterat el traçat en longitud, amplada i itinerari, que s’han tret túnels i afegits falsos túnels i que s’han fet canvis en els enllaços a l’A-2, a la C63 i a la sortida de Fenals. Per als demandants són un seguit de modificacions “essencials” respecte de l’obra avaluada fa setze anys.

Per tot plegat els demandants consideren que el projecte que es vol executar no es pot considerar emparat per cap declaració d’impacte ambiental vàlida.

En aquests setze anys, indiquen, la que tenia el projecte s’ha anat prorrogant per salvar “una caducitat flagrant”. En aquest sentit afirmen que el 2008 el mateix Departament de Territori i Sostenibilitat va reclamar un nou estudi perquè el projecte no s’havia començat a executar en el termini legal de cinc anys posteriors a la seva aprovació.