El XXVI Terra de Trobadors aplega 45.000 visitants en quatre dies

Es situa com el segon medieval de més afluència després del de Besalú

El Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha tancat la seva 26ª edició amb un gran èxit de públic segons apunten des de l'ajuntament i amb la consolidació de les novetats que s’han introduït en l’edició d’enguany.

Com en els darrers anys, l’afluència de públic al festival ha estat considerable atrets pels espectacles clàssics com el torneig, el sopar i el mercat medieval fins a aconseguir consolidar la xifra de visitants de l’edició dels vint-i-cinc anys.

En aquest sentit el consistori ha xifrat en 45.000 persones en quatre dies les que s'han apropat a Castelló, quedant per darrera del Besalú Medieval que ha xifrat en 30.000 assistents en dos dies la fira que va celebrar una setmana abans.

Amb tot, l'organització valora molt positivament el cicle de concerts de música medieval “Só de Lonh” ha tingut una molt bona ocupació amb plens com l’homenatge a Ramon Llull a càrrec de Jordi Savall i Hespèdion XXI que es va celebrar a la imponent Basílica de Santa Maria.
 
També les noves apostes com la Taverna d’Enrico de Quico, el Cèlio i el Mut de Ferreries, així com els nous espectacles de carrer han tingut una molt bona resposta de públic, confirmant així l’aposta de combinar espectacles de pagament enmig de la gran oferta d’espectacles gratuïts.
 
L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell ha valorat molt positivament aquesta 26ª edició assegurant que “l’any passat celebràvem vint-i-cinc anys i a més el festival va caure enmig de pont i es van assolir unes molt bones xifres d’assistència. Repetir el nombre d’espectadors en aquest vint-i-sisena edició és un èxit i així ho valorem. A més, la bona resposta del públic a les noves propostes que ha fet el festival ens anima a continuar innovant i consolidar-lo com el festival medieval de referència del país”.