Port de la Selva manté les restriccions d’ús d’aigua i recupera un pou

L’última analítica indica que l’aigua continua essent apta pel consum

Els resultats de l’última analítica de l’aigua de la xarxa municipal del Port de la Selva (Alt Empordà) indiquen que hi ha una concentració de 365 mg de clorurs (sal) per litre. Aquesta xifra supera el que es considera òptim, situat en 250 mg per litre, i per això l’empresa gestora de de la xarxa (SOREA) ho ha comunicat a l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquest organisme ha establert que l’aigua és apta pel consum “amb no conformitat de clorurs”, per la qual cosa no s’ha de prendre cap mesura que afecti al seu consum.

L’Ajuntament ha emès aquest divendres un ban on informa al ciutadà d’aquests resultats alhora que explica que es mantenen les mesures fixades en el decret del 19 d’agost per tal de seguir amb l’estalvi d’aigua. El que sí que s’ha decidit ha estat ordenar el tancament de les dutxes de les platges a partir del 12 de setembre. Fins ara, les dutxes estaven disponibles des de les onze fins a la set de la tarda.

Paral·lelament s’ha posat en funcionament el pou de la Sorra que ens aporta uns 100m3 d’aigua al dia sense clorurs (sal) que és infiltrada a la riera de Rubiés a l’alçada dels pous de captació de la xarxa per tal de mantenir els nivells actuals. Aquest pou ja es va utilitzar els anys 2007 i 2008 durant un període de sequera. També s’ha organitzat un servei de subministrament d’aigua regenerada al club nàutic i a les empreses nàutiques que ho han requerit per la neteja i hivernat d’embarcacions.

L’Ajuntament agraeix la comprensió i esforç de la majoria de la població i subratlla que cal continuar fent un ús responsable de l’aigua i fomentar l’estalvi en l’activitat diària. En declaracions a l’ACN, l’alcalde del munipici, Josep Maria Cervera, admet que estan més tranquils ara que saben que l’aigua continua essent apta pel consum i recorda que la presència de clorurs ha anat en augment en les darreres setmanes. “Fins que no plogui, tenim mala peça al teler i el que hem de fer és que aquest augment sigui el més lent possible”, ha assenyalat.