Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie i Macaco inunden de música i gent l'Acústica

El festival ofereix un ampli ventall d'estils i emplena d'espectadors tots els espais a l'aire lliure

El Festival Acústica de Figueres ha viscut la seva tercera nit de música amb els espais plens i amb les actuacions d'Adrià Puntí, Kiko Veneno, Sidonie i Macaco entre d'altres. No ha decebut el públic que ha respost a l'oferta i ha omplert tots els espais. Especialment emotiu ha estat el retorn de Kiko Veneno a la ciutat que el va veure néixer, malgrat que el músic resideix des de fa temps a Sevilla.

Amb tot, l'andalús ha reconegut el vincle que té amb Figueres. "Tot i que no tinc família ni lligams a la ciutat, jo vaig néixer aquí i sempre és un plaer que comptin amb tu", ha dit el músic andalús a qui l'organització li ha reservat l'escenari principal a les Rambles, que s'ha omplert de la fusió de pop i flamenc de Veneno.

Ampliació:

L'any que l'Acústica celebra el seu quinzè aniversari ha portat a Kiko Veneno que va ser qui el va inaugurar en la seva primera edició. Un Veneno pletòric que ha omplert d'espectadors la Rambla de Figueres i que ha compartit protagonisme amb Adrià Puntí que va actuar a la Plaça Catalunya amb un públic entregat, en el seu retorn a Figueres des de fa anys. Sidonie agafava el relleu de Puntí a l'escenari i portava el seu repertori de rock i pop amb un gran directe a una plaça plena de gent.

La nit la va tancar un dels concerts més esperats, Macaco. El músic barceloní es va posar a la butxaca els milers d'espectadors que emplenaven tota la rambla.

Una comunió entre joves i no tant joves s'agrupaven minuts abans que Kiko Veneno sortís a l'escenari. L'andalús és un referent per un festival que se l'estima. No va decebre el de Sevilla i va repassar els seus grans èxits com "esto puede ser el fin" on Veneno es va lluir amb l'harmònica, o "delinqüente" entre d'altres i fins i tot va comptar amb una col·laboració que va sorprendre al públic, Albert Pla. Tot plegat per arribar al gran moment de la nit quan va tancar el concert amb "Volando voy" moment que va fer embogir tota la Rambla i els laterals que també estaven plens.

Adrià Puntí també és un dels que deixarà petjada al festival d'enguany. El de Salt es va posar al públic a la butxaca amb temes del seu nou disc "La clau que gira el taller" i repassant grans temes d'una carrera espectacular com "Ull per ull" o "sota una col". A més el concert va comptar amb punts d'excentricitat de Puntí, clàssics en el músic gironí, que va fer un espectacle amb paraigües juntament amb el públic.

Macaco i Sidonie van ser els encarregats de tancar la nit d'aquest dissabte a Figueres, i ho van fer deixant el llistó ben alt, Macaco amb temes com el conegut "moving" o "volar" que es combinaven amb les del seu darrer treball. Sidonie feia saltar l'escenari de plaça Catalunya amb temes clàssics d'una de les bandes més respectades i seguides a la resta de l'Estat. Ahir els seguidors dels de Barcelona van gaudir d'una hora i mitja de concert amb un so potent i una posada en escena impecable.

Èxit dels "food trucks"

Un dels atractius que oferia el Festival Acústica enguany eren els "food trucks" que estaven situats just darrere de l'escenari de la Plaça Catalunya. Els milers de persones que han inundat Figueres els costava trobar una taula lliure en les terrasses, especialment les que hi havia a la Rambla, com sempre les més concorregudes. Els establiments de menjar ràpid doncs han estat una bona alternativa a aquells que no tenien lloc per sopar, amb una àmplia varietat de menjars