El Vè Milestone Project vol transformar la riba del Ter en una exposició d'instal·lacions artístiques

Aquest any el festival se celebrarà del 9 al 17 de setembre

Del 9 al 17 de setembre el Milestone Project convertirà diferents espais de Girona en una galeria d’art urbà a l’aire lliure. A més, aquest any el festival ampliarà els espais a fora de la ciutat per primera vegada. Així, l’artista Luce exhibirà una instal·lació al pavelló municipal de la població de Sarrià de Ter.

Entre els espais de Girona hi ha la Plaça Espanya, on Nano4814 pintarà la paret d’un dels edificis; el Campus Científic de la Universitat de Girona, on Anna Taratiel farà un homenatge al pensador Walter Benjamin; i la plaça General Mendoza, que tindrà una cascada artificial creada pel veterà SpY. A més, aquest any també s’ampliaran les pintures situades sota les vies del tren.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha donat importància al debat que genera l’art urbà ja que “enriqueix a la societat”. A més, ha afegit que donant suport al Milestone Project no estan “envaint espais sense autoritzacions” sinó que estan “buscant que la ciutat s’enriqueixi”.

Enguany, el Milestone Project ha volgut combinar l’art urbà amb els espais naturals. En aquest sentit, els artistes Eltono i Nuria Mora crearan unes instal·lacions d’energia cinètica en zones habilitades de les ribes del Ter entre el Pont de França i la vora del riu a l’alçada de l’Hospital Josep Trueta.

En aquest mateix projecte també hi participarà el Pelucas, un artista multidisciplinari nascut a Vigo i una de les figures més influents de l’art urbà a Espanya. La seva intervenció serà a la depuradora del Ter, on hi farà una instal·lació.

Un dels responsables del festival, Xavier Masó, ha dit que “la pretensió del Milestone Project és fer que la població creixi conjuntament amb l’obra cada matí quan vagi a treballar”. El procés creatiu dels artistes es podrà veure diàriament durant els dies que duri el festival, i gran part de les instal·lacions i les pintures quedaran un com s’hagi acabat.

A més de les exposicions, el Milestone Project també organitzarà una conferència de cloenda el 17 de setembre al Centre Cultural la Mercè. En aquest acte es debatran diferents aspectes del pensament de Walter Benjamin. Els ponents seran Perejaume, Anna Quintana, Joan Vergés, Ignacio Castro Rey i Oriol Leira.