Exigeixen el punt i final a les pràctiques de tir a la base militar de Sant Climent Sescebes

S'han programat el 16, 17 i 19 d'agost amb pistola, fusell i metralladora entre el camí de Vilartolí i Cantallops

Alto al Foc, GEES, ANC­Figueres, Som Joves Alt Empordà i IAEDEN­Salvem l'Empordà han demanat, a través d'un comunicat fet públic aquest dilluns, que no s'autoritzin els exercicis de tir que vol fer la base militar de Sant Climent Sescebes els dies 16, 17 i 19 d'agost entre les vuit del matí i les dues del migdia a la zona que hi ha entre el camí de Vilartolí i Cantallops.

Les entitats empordaneses consideren que és una "gran irresponsabilitat realitzar aquestes pràctiques per l'elevat risc d'incendi". El Ministeri de Defensa ha informat l'Ajuntament d'Espolla i de Sant Climent Sescebes que els exercicis es faran amb fusell, pistola, metralladora i fusell de precisió.

Les entitats empordaneses han recordat que "dins la zona militar hi ha diversos àmbits catalogats de la màxima protecció ambiental europea, Xarxa Natura 2000, pel seu elevat interès ecològic" i que "no seria la primera vegada que les pràctiques militars de la zona provoquen incendis, a més de problemes greus de seguretat bàsica dels veïns".

Alto al Foc, GEES, ANC­Figueres, Som Joves Alt Empordà i IAEDEN­Salvem l'Empordà han subratllat que "aquesta activitat està prohibida per l'elevat risc d'incendi que pot provocar". "Les normes generals d'aplicació en el període comprès entre el 15 d'abril i el 15 d'octubre prohibeixen llençar objectes encesos o artefactes que continguin foc" i "aquestes normes són encara més estrictes en el període de més elevat risc, comprés entre l'1 de juliol i el 31 d'agost", han detallat en el comunicat.

Per tot plegat, les entitats empordaneses han decidit fer arribar un escrit de denúncia als Agents Rurals de l'Alt Empordà, al Servei de Prevenció d'Incendis del Departament d'Interior i a la Direcció General de Biodiversitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya perquè consideren que aquesta activitat és "improcedent en el període de més alt risc d'incendi, en una zona catalogada d'alt risc d'incendi, d'alta vàlua ecològica i de molta sensibilitat veïnal per les grans molèsties que provoquen".