Detingut el pressumpte piròman autor d'un incendi a l'Alt Empordà el cap de setmana passat

L’home, de 56 anys i de nacionalitat iraniana, va admetre que havia encès una cigarreta i havia llençat la burilla en un canyar

Un home de 56 anys, de nacionalitat iraniana i sense domicili conegut es troba en situació de llibertat amb càrrecs, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal. Els Mossos el van detenir diumenge al vespre, després d’haver rebut l’avís per un foc a una zona de canyes a la carretera N-260, al punt quilomètric 26, a la població de Garriguella (Alt Empordà).

La patrulla va localitzar el sospitós a pocs metres amb una bicicleta. L’home va explicar que havia parat al lloc per esmorzar i fer una cigarreta. Després de fumar va llençar la burilla al canyar i a causa del fort vent que bufava, la burilla va provocar l’incendi.

Un cop obtinguda la declaració de l’home i després de valorar els indicis localitzats, la policia va detenir-lo per un delicte d’incendi forestal. El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat. En aquest incendi només es van cremar uns 500 metres quadrats de canyes. Tres dotacions de bombers es van desplaçar al lloc del foc i el van extingir.