Crema un incendi forestal a la zona de Rocamaura de l’Estartit

Hi treballen 15 dotacions terrestres i tres mitjans aeris

(Actualitzat 17:51h)

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest divendres a la tarda a la zona de Rocamaura de l’Estartit, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). El foc ha començat al voltant de les quatre de la tarda al camí de Torraponsa.

Es tracta del segon incendi a la comarca després del foc de Cruïlles, que ja es troba controlat i ha calcinat una cinquantena d’hectàrees, principalment de vegetació agrícola.

L’incendi ha obligat a desallotjar preventivament 400 persones d’un càmping i s'ha començat a evacuar de la Urbanització Can Català, segons han informat els Bombers de la Generalitat. En les tasques d’extinció, hi treballen cinc mitjans aeris i 18 vehicles terrestres.

Les persones desallotjades es traslladaran a la Sala Polivalent de l’Estartit. Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, l’incendi hauria afectat cinc hectàrees de vegetació. A la zona hi ha també una ambulància preventiva del SEM, unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona. El telèfon d'emergències de Catalunya ha atès 222 trucades de veïns alertant d’aquest foc.

L’incendi ha començat al volant de les quatre al camí de Torra Ponsa. De fet, aquest divendres a la zona hi ha activat el nivell 3 del Pla Alfa i s’ha tancat l’accés a peu de persones i vehicles al massís del Montgrí, separació natural entre l’Alt i el Baix Empordà, per l’alt risc d’incendis i davant la tramuntana que bufa a la zona.


 

 


© Carme Sanchíz