Els Bombers donen per controlat l’incendi de Cruïlles

Han cremat 53,63 hectàrees, de les quals la gran majoria són conreus

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, pocs minuts després d’un quart de deu del matí, l’incendi de vegetació de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, al Baix Empordà, que ha calcinat 53,6 hectàrees, de les quals més de 47 pertanyen a conreus, 4,68, d’arbrat i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

Segons els Bombers de la Generalitat, quatre dotacions terrestres remullen aquest matí la zona cremada per evitar una revifada. Al llarg de les darreres hores, no s’ha produït cap incidència i a partir de la una de la matinada la tasca dels Bombers s’ha vist afavorida per la pluja que ha caigut a la zona.

L'incendi es va originar presumptament per una negligència pels volts de dos quarts de quatre en un marge d'una carretera i ha avançat ràpidament camps a través, empès per la marinada (vent del sud) que bufava a la zona. Al voltant de les vuit del vespre es va poder donar per estabilitzat.Fins aleshores, es van haver de desallotjar vuit persones, concretament dues del Mas Sisot, tres del mas La Torre i les tres restants, de l'hípica propera; i es va haver de tallar la carretera GI-664, entre Cruïlles i Sant Sadurní de L’Heura i les carreteres que van cap a Monells.