Sis dotacions dels Bombers remullen la superfície afectada per l’incendi de Cruïlles

La pluja que ha caigut aquesta matinada a la zona ha ajudar a sufocar els punts calents

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat han remullat tota la nit els punts calents de la superfície afectada per l’incendi de Cruïlles (Baix Empordà), que va calcinar 53 hectàrees, de les quals quasi un 90% pertany a vegetació agrícola i la resta a massa forestal. La pluja que ha caigut aquesta matinada a la zona ha ajudat els Bombers en les tasques d’extinció de l’incendi, que encara no s’ha donat oficialment per controlat.

Aquest dijous, es van arribar a activar una cinquantena de dotacions terrestres i 13 mitjans aeris, a més d’efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona i diversos pagesos van llaurar els camps amb els seus tractors. L’origen del foc podria haver estat una negligència. Així ho va explicar aquest dijous la directora dels serveis territorials d’Agricultura, Elisenda Guillaumes. "L'inici ha estat al costat d'una carretera, semblaria per una guspira que podria provenir d'una burilla; falta acabar d'investigar però estem parlant d'una negligència clara", va comentar.

D’altra banda, es van haver de desallotjar vuit persones, concretament dues del mas Sisot, tres del mas La Torre i les tres restants, de l'hípica propera; i es va haver de tallar La carretera GI-664, entre Cruïlles i Sant Sadurní de L’Heura i les carreteres que van cap a Monells.

L'incendi es va originar pels volts de dos quarts de quatre en un marge d'una carretera i ha avançat ràpidament camps a través, empès per la marinada (vent del sud) que bufava a la zona. Al voltant de les vuit del vespre es va poder donar per estabilitzat.