El Govern considera bona solució per a Nylstar reconvertir l'ERO d'extinció pel de suspensió

Assegura que així guanyen uns dies perquè l’empresa pugui demostrar un projecte de viabilitat

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha valorat positivament la possibilitat que la tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) pugui reconvertir l'ERO d'extinció de 155 treballadors en un de suspensió que afectaria la majoria de la plantilla.

Per Ginesta, aquesta circumstància permetria guanyar "uns dies de coll", en els què l’empresa hauria de demostrar "si té un projecte de viabilitat i la capacitat de refinançar i injectar capital”. La direcció i els sindicats continuen abordant les discrepàncies encara pendents en una nova reunió aquest dimarts al matí, ja que l'acord encara no està tancat. En total, afectaria a uns 180 treballadors, perquè en aquest nou expedient no s'hi inclourien els 34 empleats que actualment ja en tenen un en vigor.

Ginesta ha afegit que el producte que ofereix la tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) és ben valorat al mercat internacional i que, per tant, “hi hauria opcions”, però ha insistit en què per ajudar des del Govern s'hauria de saber en quina fase concursal i de viabilitat es troba l’empresa”. “El projecte de futur que presenta l’empresa ofereix poca credibilitat als treballadors”, ha concretat.