15 joves de centres d'escoltisme i esplais portaran el lleure a Grècia

Els participants són majoritàriament gironins i del maresme

El projecte de Lleure cap a Grècia l’integren diferents joves vinculats al món del lleure. Majoritàriament de les comarques gironines i l’Alt maresme, els nois i noies que en formen part són caps de caus de Minyons Escoltes i Guies o d’esplais.

El grup viatjarà a Atenes amb la voluntat d’ajudar i millorar, en la mesura del possible, la situació de les persones que viuen atrapades en camps de refugiats. Així, seguint un dels lemes de la llei escolta que diu “som germans de tothom i treballem per la pau”, els integrants de Lleure cap a Grècia aportaran activitats, jocs, tallers, teatres i riures als nens i nenes refugiats del 2 al 22 d’agost.

A l’inici, el projecte havia de desenvolupar-se al camp d’Idomeni però finalment es portarà a terme a Skaramagas, camp situat a 15 quilometres d’Atenes on hi viuen 3.000 persones. Prop d’un miler són infants que han marxat de casa seva fugint de la guerra, nens i nenes que no tenen un espai de lleure i aprenentatge en el joc. L’estructura del projecte es basa en tres setmanes: durant la primera, hi ha una presa de contacte entre els voluntaris i els infants i es faran activitats i jocs variats; a la segona setmana s’ensenyaran a dinamitzar les activitats; en la darrera setmana els joves refugiats posaran en pràctica el què els han ensenyat.

Tots els voluntaris que viatjaran a l’agost a Skaramagas es paguen el vol i l’estada. Tot i així, sí que s’ha portat a terme una campanya de recaptació de fons per obtenir finançament per desenvolupar el projecte i destinar recursos en els infants i en les infraestructures del camp. Per aquest motiu, durant els passats dos mesos s’han organitzat diferents activitats com vermuts solidaris, espectacles solidari o rentats de cotxes.

Aquest projecte compta amb el recolzament i col·laboració d’institucions com MEG (Minyons Escoltes i Guies) i l'Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament, i també de molts col·lectius i entitats que han ajudat a la realització dels actes i han realitzat aportacions econòmiques.

Fins a dia d’avui, s’han recaptat 2.600 euros per destinar al projecte però, com que encara es necessita més finançament per poder desenvolupar totes les activitats que s’han previst, s’ha engegat una campanya de micromecenatge: es poden fer aportacions al número de compte ES58 0081 1609 1700 0116 2420.

L’objectiu de Lleure cap a Grècia també és engegar activitats i tallers de sensibilitazació un cop el grup de voluntaris tornin a Catalunya. Es portaran a terme xerrades i dinàmiques explicant les condicions de vida dels camps de refugiats i rebutjant la política migratòria de les institucions responsables d’aquesta dramàtica situació.

A la pàgina www.facebook.com/lleurecapagrecia s’actualitzaran les informacions dels actes i del dia a dia al camp.