Salut invertirà uns 2 MEUR en millorar l’UCI pediàtrica del Trueta l’any vinent

Es tracta d’una segona fase de les obres que ja han començat

El Departament de Salut preveu invertir uns 2 MEUR en les obres de millora de l’UCI pediàtrica de l’Hospital Josep Trueta de Girona durant el 2017. Segons ha explicat el conseller Comín al Parlament, es tracta d’una segona fase d’obres que el departament vol impulsar amb “la participació dels professionals”, amb qui s’ha compromès fer conjuntament el pla funcional que xifrarà exactament el cost de les obres. La primera fase dels treballs ja han començat amb un cost d’uns 500.000 euros que es finança amb recursos del mateix hospital. El titular de Salut ha subratllat que s’ha decidit fer-ho en dues fases precisament per “guanyar temps i anar més ràpid”.

Aquests treballs, ha afegit, formen part d’un paquet de mesures de millora del centre “mentre no hi hagi capacitat de construir un gran Trueta, que és objectiu de màxims que manté aquest equip de govern amb la regió sanitària de Girona”. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha fet aquestes declaracions al Parlament en resposta a la pregunta formulada pel diputat Marc Vidal (Catalunya Sí que es Pot) sobre les reformes previstes i la dotació econòmica de la segona fase d’obres a la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtrica de l’hospital Josep Trueta de Girona.

Vidal també s’ha referit a les queixes dels treballadors del centre que parlen d’unes obres “insuficients” per reformar un espai que ha quedat “obsolet” i que “no s’ha comptat amb ells” per fer decidir el pla de millores. “Li demanaria urgència en l’avaluació dels espais i equipaments i que ho negociï amb el personal en un breu termini de temps perquè tinguem una unitat neonatal a l’alçada”.

Comín ha respost que és una “satisfacció” poder anunciar aquesta obres tenint en compte que fa més de tres dècades que no s’hi fa res i ha subratllat que el pla funcional s’elaborarà “des del diàleg” amb els treballadors tal com li va expressar la mateixa direcció del centre.

El conseller va visitar el centre el 7 de juliol passat. Un centenar de persones entre professionals, representants sindicals i afectats, es van concentrar a les portes de l'hospital per protestar pel mal estat de l'UCI pediàtrica. Durant la seva intervenció, es va comprometre a fer una remodelació integral a les instal·lacions i ja va anunciar una partida de 500.000 euros per la primera fase. Pel que fa a la construcció del nou Trueta, Comín va apuntar que no hi haurà un edifici nou abans del 2016 per la magnitud del projecte.