Platja d'Aro promourà els menús àptes per a celíacs

També elaborarà una guia d'establiments adherits

Nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i l’Associació Celíacs de Catalunya (ACC) per a promoure en els establiments del municipi l’oferta amb plenes garanties, informació i assessorament de menús aptes per a persones que no poden consumir gluten.

Una acció que té un doble objectiu: la sensibilització i la millora de la qualitat de vida vers aquest col·lectiu, alhora que es potencien les oportunitats dels restauradors que hi participin, en tant que proposen una carta especialitzada per un públic que cerca activament els locals adherits. Una línia de treball que dóna continuïtat iniciada amb Xics Gastronòmic que proposava incorporar menús infantils.

El conveni inclou l’elaboració d’un directori de restaurants adreçat específicament a aquest públic i a les seves família amb el suport de l’ACC. Per garantir que la selecció d’establiments de la guia compleix amb els estàndards de seguretat alimentària exigibles, hauran de disposar del segell de qualitat que atorga l’entitat, a partir de les visites que realitza. Els professionals del sector tindran alhora la possibilitat de participar en seminaris i sessions formatives dissenyades i impartides per l’Associació Celíacs de Catalunya.

Les tres entitats també vetllaran perquè en les festes i celebracions més representatives i populars del municipi hi hagi una opció apta per celíacs, que faciliti la participació d’aquestes persones en les festivitats i principals activitats; per exemple vetllant perquè els caramels de la Cavalcada de Reis siguin sense gluten i així cap nen és quedi sense caramels pel fet ser celíac o que hi hagin opcions sense gluten tant en les begudes com en els àpats a les principals barres o activitats gastronòmiques. En la signatura del conveni hi eren presents Joan Giraut, alcalde i Maurici Jiménez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro; Jordi Díaz, president de l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro; i Teresa Tudela, de la delegació a Girona de l’Associació de Celíacs de Catalunya.