Els Bombers estabilitzen l'incendi de Blanes

Els Agents Rurals xifren en 22,4 hectàrees el perímetre afectat

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l’incendi forestal de Blanes que s’ha produït a primera hora de la tarda a Blanes. Tot i l'estabilització de l'incendi, els Bombers hi continuen treballant intensament i mantenen activades una cinquantena de dotacions terrestres (vehicles d’aigua, de comandament i de suport). Com és habitual, els mitjans aeris es retiraran amb l’arribada de l’ocàs.
 
Cal recordar que a les 18.30h aproximadament, totes les persones que havien estat evacuades preventivament, per trobar-se en urbanitzacions o masos propers a la zona afectada per l’incendi, ja han pogut retornar a les seves cases.
 
Segons informa el Cos d’Agents Rurals, el perímetre afectat pel foc ha estat de 22,4 hectaàrees.
 
A hores d’ara, hi continuen treballant en les tasques d’extinció una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que continuen comptant amb el suport de maquinària pesada en les tasques d’extinció. Així mateix, els Bombers han habilitat un Centre de Comandament de Bombers a la Ciutat Esportiva de Blanes, des d’on s’està fent la coordinació operativa de l’incendi, amb representants d’altres cossos de seguretat, el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau; el Director Territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta; l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, entre d’altres autoritats.
 
En aquests moments es mantenen a la zona 35 patrulles dels Mossos d’Esquadra, una ambulància preventiva i un cap territorial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius del cos d’Agents Rurals, de Creu Roja Catalunya i de la Policia Local, així com tècnics de Protecció civil de la zona i les ADF de Lloret, Hostalric, Santa Susanna, Riells, Cassà de la Selva, Sils i Vallalta., Llagostera, Argimon, i Cadiretes entre d’altres.
 
Segons informa Protecció Civil, segueix activa la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat, i s’ha activat l’alerta del Pla Municipal als municipis de Tordera i Lloret de Mar.