La xarxa s'omple amb un fals rumor sobre la troballa d'un contenidor ple de metralletes a Blanes

L'Ajuntament ha emès un comunicat per a desmentir-ho

Les darreres hores ha començat a córrer per les xarxes socials Twitter i Facebook un fals rumor on s'assegura que a Blanes (Selva) hi han localitzat un contenidor ple de metralletes AK47, fet que hauria obligat a incrementar l'alerta per terrorisme al nivell 5.

Des de l'Ajuntament de Blanes han emès un comunicat per a desmentir aquesta informació com també una segona on s'explica que haurien detingut un home de nacionalitat marroquina amb una motxilla plena d'explosius. Amb tot, el consistori ha consultat els diversos cossos de seguretat i aquests han assegurat que no hi ha cap mena d’indici ni causa fonamentada respecte la possibilitat que hi hagi un operatiu antiterrorista en marxa a Blanes.

En aquest sentit, el consistori ha volgut aprofitar per a fer una sèrie de consideracions referents a la seguretat. La primera d'elles és recordar que des de fa prop de 20 anys, cada vegada que es posa en marxa el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, s’implementa el Pla de Seguretat i Emergències, que comporta la mobilització d’efectius policials, sanitaris, i d’altres serveis com a mesura preventiva. El Pla de Seguretat i Emergències de Blanes, a més a més, ha estat posat com a exemple a nivell nacional i estatal en nombroses ocasions com a model a seguir en grans esdeveniments que comporten la participació d’un gran nombre d’espectadors, com és el cas del certamen blanenc, amb 46 anys d’història.

L’única modificació d’aquest pla que s’ha fet enguany, respecte anteriors edicions del concurs pirotècnic, és el reforç d’algunes mesures preventives. Així ho han decidit els operatius de seguretat, recordant que des de fa força temps, arreu de Catalunya està en marxa el nivell 4 d’alerta. Aquest nivell d’alerta no s’ha incrementat des de llavors al territori català, ni tan sols arran de l’atemptat comès fa uns dies en la localitat francesa de Niça.
Les mesures de seguretat i les accions específiques que es duen a terme atenent al nivell 4 d’alerta comporten específicament, entre d’altres mesures, controls d’accés en grans esdeveniments i unitats de policia realitzant el servei amb arma llarga, sempre a nivell preventiu.

Per últim, des de l’Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil de Blanes volen recordar que tot aquest treball conjunt és per garantir que tota la ciutadania puguin gaudir amb seguretat i amb totes les garanties possibles dels espectacles pirotècnics, un dels principals ingredients de la Festa Major de Santa Anna que se celebra durant aquests dies.