Castelló d'Empúries demana ajuda a l'Oficina Antifrau per investigar al regidor del PP

El popular Julian Genovés es podria haver beneficiat el 2008 de la modificació del POUM

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell (ERC) diu que l'Ajuntament no té capacitat per a fer cap investigació al regidor del Partit Popular (PP), Julian Genovés i que per això se sent 'indefens'. El republicà diu que des del moment que l'Oficina Antifrau va demanar la seva col·laboració li van facilitar tot el que reclamaven. Güell diu que l'informe redactat per l'Oficina explica que no es pot acreditar cap conflicte real d'interessos en el cas del regidor i, al mateix temps, insta al batlle a emprendre mesures preventives. És per aquest motiu que Güell demana que és el que ha de fer.

'Això crea un nivell gran de desafecció al propi Ajuntament, l'equip de govern o jo com alcalde. Aleshores el que demanem és que clarifiquin i ens demanin realment el que volen i veure si estem capacitats per fer-ho perquè les atribucions de l'Ajuntament arriben fins on arriben', va dir ahir l'alcalde republicà en declaracions a Ràdio Girona.

L'Oficina Antifrau qüestiona que el regidor popular que forma part de l'equip de govern, intervingués en la votació del Pla General de la població. Aquest fet ve motivat perquè Genovés, abans de ser regidor, va fer de mediador en una operació de compra-venda de terrenys al municipi. Si el consistori no intervé abans d'un mes, aleshores el cas serà portat davant de la Fiscalia.