L'Oficina Antifrau insta l'Ajuntament de Castelló d'Empúries a intervenir en el polèmic POUM

Apunta irregularitats per part del regidor del PP, Julian Genovés

Els antecedents d'aquest cas es remunten al 2008 quan els partits a l'oposició, CiU i PSC, van presentar un escrit a l'oficina al·legant que el POUM 'afavoria el regidor del PP', Julián Genovés, propietari d'una immobiliària. Arran d'aquests fets, l'Oficina Antifrau va iniciar una investigació per comprovar si era cert que existien irregularitats.

Ara, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries té el termini d'un mes per intervenir en el polèmic procés d'aprovació del POUM. Segons l'oficina, hi ha elements que denoten certes irregularitats en el procés d'aprovació i tramitació del pla i l'ajuntament haurà de rectificar tots aquests punts. Si el consistori no intervé en aquest període, l'oficina portarà el cas a la Fiscalia.

Segons el regidor de CiU a l'oposició i exalcalde del municipi, Xavier Sanllehí, l'alcalde ara té dues opcions. O bé rectifica el POUM traient els punts que presenten irregularitats o bé torna a iniciar el procés d'aprovació, excloent-ne el vot del regidor del PP. Sanllehí confia que l'ajuntament prengui les mesures necessàries perquè el conflicte no arribi a mans de la Fiscalia.

Més polèmiques

La polèmica del POUM no és l'únic conflicte que ha d'afrontar el govern municipal de Castelló d'Empúries. Fa dos anys, la Comissió Antitransfuguisme del Congrés dels Diputats a Madrid va declarar el govern del consistori 'trànsfuga'. Tot va quedar però en una declaració.

Per tal d'aclarir perquè no s'ha actuat des d'aleshores, l'Oficina Antifrau ha enviat una carta al ministre de Política Territorial, Manuel Chaves. L'escrit demana explicacions sobre el fet que des de la declaració no s'hagi emprès cap més mesura.