L'alcalde de Castelló d'Empúries resta importància a la carta de l'Oficina Antifrau

Güell la qualifica de 'normal' i explica que l'informe no detecta 'cap irregularitat'

Després que ahir es filtrés el contingut de la carta de l'Oficina Antifrau a l'alcalde de Castelló, on suposadament instava l'Ajuntament a investigar l'actuació del regidor del PP, Julián Genovés, per irregularitats en el procés d'aprovació del POUM, avui Güell s'ha defensat, assegurant que l'Oficina Antifrau diu que 'tot és correcte'. Ha insistit que la carta forma part de la tramitació normal, i que arriba després que els demanessin informació i posteriorment cridessin a declarar diverses persones.

L'alcalde afirma que estan 'igual de tranquils com el primer dia per tirar endavant el POUM', perquè 'de tot el que ens acusa l'oposició, amb números hem demostrat que no és veritat, i així ho reconeix l'Oficina Antifrau', ja que 'no hi ha res', en l'informe, 'que digui que això és il·legal'.

'Tothom pot dur temes a la Fiscalia'

Güell ha tret importància al fet que el cas pugui arribar a mans de la Fiscalia, apuntant que 'ho pot fer tothom, de dur-hi una actuació determinada'. De fet, ha recordat que ells mateixos van portar-hi les actuacions de l'anterior equip de govern. En resum, ha subratllat que 'dur-ho a Fiscalia, l'Oficina Antifrau ho pot fer sempre'. 'Una altra cosa', ha remarcat, és 'que ho accepti i obri diligències'.

L'origen de la investigació de l'Oficina Antifrau es troba en una denúncia presentada per CiU i PSC el 2008 perquè investigués suposades irregularitats en l'aprovació del POUM. Els dos grups de l'oposició van considerar el pla urbanístic beneficiava el regidor del PP, Julián Genovès.