Detenen un jove per robar electrodomèstics i objectes de valor de quatre domicilis de Palamós

Van aconseguir arrestar-lo després d’aturar-lo perquè circulava amb un vehicle amb la ITV caducada

Els fets van succeir el passat 12 de juliol a Palafrugell. Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà amb la col·laboració de la Policia Local de Palafrugell van aconseguir detenir un jove de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona, com autor de quatre delictes de robatori amb força en domicilis.

Els agents locals van enxampar l’arrestat mentre feien un control a la rotonda situada a l’entrada del nucli de Llafranc. Una patrulla va aturar un vehicle, ocupat per dues persones, que tenia la ITV caducada. Els policies van comprovar la matrícula del turisme i van descobrir que tant el vehicle com els seus ocupants estaven classificats com d’interès policial per la Unitat de investigació dels Mossos de la Bisbal d’Empordà. Per aquest motiu, els policies van acompanyar els dos ocupants a les dependències de la Policia Local de Palafrugell per aclarir el grau d’implicació dels dos homes en diferents fets delictius.

Finalment, els Mossos van detenir el jove per quatre robatoris amb força a l’interior de domicilis de Palamós. Els tres primers fets es remunten al passat 21 de febrer quan el lladre va entrar a tres immobles del carrer Josep Pla. Després de saltar una tanca perimetral i forçar les finestres, el detingut va sostreure nombrosos aparells electrònics, televisors, rellotges, equipaments de submarinisme i diners. Els agents, després de recollir els indicis dels robatoris, van aconseguir identificar l’autor però no van poder localitzar-lo.

El quart robatori va tenir lloc el passat 17 de juny en una casa de la zona de la Fosca, també a Palamós. En aquest cas, l’arrestat va trencar una finestra de la part posterior de la casa i va treure una televisió a l’exterior. No obstant això, va fugir amb les mans buides perquè es va espantar en veure aparèixer una patrulla de la Policia Local de Palamós que feia tasques de seguretat ciutadana a la zona.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos van aconseguir la matrícula del cotxe que utilitzava el lladre i, arran dels vestigis trobats en les diverses cases van poder-li atribuir els quatre robatoris. El detingut, amb antecedents, va passar el 14 de juliol a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.