Jané preveu més controls a la frontera aquests dies arran de l’atemptat de Niça

Les cues al límit entre Catalunya i França s'han accentuat aquest matí

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat aquest divendres al matí que “evidentment” aquests dies hi haurà més controls després de l’atemptat de Niça d’ahir a la nit que va causar 84 morts i 18 ferits crítics després que un camió atropellés les víctimes que es trobaven al passeig marítim després de presenciar els focs artificials amb motiu de la festivitat del 14 de juliol.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Jané ha explicat que aquest matí, a les onze, es reunirà el gabinet de coordinació antiterrorista al Departament d'Interior en què hi participaran tots els comissaris i els responsables de la lluita antiterrorista per fer una “avaluació exacta” de la situació i concretar quines mesures prendre després de l’atac d’aquest dijous a França.

Jané ha insistit en la necessitat fer tasques de prevenció davant una “amenaça tan greu” i una “radicalització tan extrema”, tant a nivell local com a les xarxes socials on se segueix l’evolució dels missatges que difon DAESH. En aquest sentit, el conseller ha explicat que cada setmana es fa una valoració del risc a Catalunya i s’actualitzen els escenaris que podrien patir un major risc de patir un atemptat.

Per tot plegat, ha reiterat que cal la “màxima col·laboració policial entre tots” i també entre la ciutadania per detectar elements de risc, i ha fet una crida a “estar atents i no baixar la guàrdia”.

Sobre l’autoria, Jané ha afirmat que encara és “prematur” per atribuir l’atemptat a DAESH, però ha recordat que l’organització terrorista ja havia demanat als seus seguidors que perpetressin atacs mitjançant atropellaments i que havia animat als seus seguidors a “potenciar actuacions” en els països contraris a aquest “radicalisme”.

Cues a la frontera

Ja des d'ahir a la nit els controls a la frontera es van accentuar, tant per entrar com per sortir de França a través de la Jonquera.

A primeres hores del matí d'avui alguns usuaris ja explicaven com les retencions s'allargaven més de 10 quilòmetres a l'autopista A-9 al Voló en direcció Catalunya.