Laporta es compromet a donar suport al candidat de Reagrupament per Girona

Carretero encapçalaria la coalició Solidaritat Catalana a la demarcació

De tota manera l'acord no seria automàtic ja que es continua mantenint l'exigència que l'assemblea formada per totes les persones adherides Solidaritat Catalana i les formacions que hi vulguin concórrer conjuntament ratifiqui finalment aquest pacte tàcit entre Solidaritat Catalana i Reagrupament. En un comunicat, Laporta, Tena i Bertran reiteren que 'la voluntat de presentar una candidatura unitària, transversal i democràtica per la independència de Catalunya a les properes eleccions al Parlament ens comporta a tots deixar de banda eventuals diferències, ser generosos i fer un esforç d’integració que es fonamenti en l’elecció directa de totes les persones que hagin d’integrar la candidatura per part de tots els adherits'.

Els tres impulsors de Solidaritat Catalana manifesten la seva intenció de presentar-se a l'assemblea per ser escollits com a candidats per la demarcació de Barcelona i demanen a Joan Carretero i a Jaume Fernández que presentin la seva candidatura per encapçalar la llista de la circumscripció de Girona i de Lleida, respectivament. Si ho fan, Laporta, López Tena i Bertran es comprometem a donar 'tot el nostre suport i a demanar als adherits que els votin com a caps de llista'.

Tot i que no ho citen explícitament, tot porta a pensar que els promotors de la Solidaritat Catalana per la Independència esperarien que RCat els correspongués sacrificant els primers candidats de la llista de Barcelona –la vicepresidenta de l'entitat, Rut Carandell, i l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra- en benefici seu i de la pretesa candidatura única. De la llista per Tarragona tampoc en fan esment.