Carretero diu a Palamós que les consultes són un 'acte de pedagogia' política

Joan Ridao desconeix si s'arribarà a la participació de l'any passat però es congratula per la mobilització

Diverses personalitats polítiques han recorregut el territori català durant aquest diumenge amb motiu de la segona onada de consultes independentistes que s'han celebrat a 80 municipis d'arreu de Catalunya. A les comarques de Girona, on 28 municipis celebraven les consultes sobiranistes, hi han estat presents el líder de Reagrupament, Joan Carretero, i el secretari general d'ERC, Joan Ridao. Carretero ha visitat en primer lloc el col·legi electoral de Palamós, on ha remarcat 'la jornada festiva que s'està vivint', ja que segons ha dit 'la gent ve a votar amb il·lusió i amb ganes'.

Tot i que aquest dissabte, en la inauguració de la seu de Reagrupament a Girona, Carretero va afirmar que 'un 20% de participació a les consultes independentistes seria un èxit rotund', aquest diumenge no s'ha volgut mullar i ha destacat que 'el fet que se celebrin les consultes es positiu per si sol', i que l'únic que demana és que 'es voti amb alegria'. A més, ha afegit que 'les consultes sobiranistes són un acte de pedagogia perquè la ciutadania relacioni democràcia amb independència'.

D'altra banda, Carretero també ha visitat el municipi de Palafrugell on ha coincidit amb l'excompany de partit i secretari general d'ERC, Joan Ridao. Tot i la 'coincidència', ambdós s'han evitat i han fet per separat visita al col·legi electoral del municipi del Baix Empordà.

Ridao ha destacat que, tot i que no sap si s'arribarà a la participació de la passada onada del mes de desembre, s'ha de 'valorar com una acció de mobilització popular'. El secretari general d'ERC ha dit que 'segurament s'ha passat d'una certa excitació a la plena normalitat política i democràtica' i, segons ha remarcat, 'això és positiu'. Ridao ha finalitzat el seu parlament destacant que és important que la gent voti perquè 'volem ser catalans de primera i no pas espanyols de tercera'.

Palamós

A Palamós, la jornada electoral ha començat amb certs problemes informàtics però, tot i això, una cinquantena de persones abans de les 10 del matí ja havien dipositat el seu vot a les urnes. El portaveu de Palamós-Sant Joan per l'autodeterminació, Rafael Bonillo, ha destacat que 'és important que la societat civil demani l'opinió de la gent', ja que és un 'diàleg entre ciutadans.'

Palafrugell


A Palafrugell, el municipi més gran que aquest diumenge vota al Baix Empordà, la jornada ha començat tranquil·la però a mig matí ha estat el punt àlgid on s'han aplegat moltes persones a votar. Vora la una del migdia, ja s'havien comptabiltizat 1.000 vots, sumant-li els 400 de vot anticipat. El portaveu de Palafrugell per l'autodeterminació, Josep Piferrer, ha destacat la 'jornada lúdico-festiva' que s'ha viscut i ha remarcat que aquesta il·lusió a l'hora d'anar a votar és el que fa 'especial aquesta votació'.

D'altra banda, l'alcalde del municipi, Sergi Sabrià (ERC), ha coincidit fent de voluntari a la mateixa mesa electoral amb el cap del grup de CiU al municipi. Aquest fet curiós ha deixat entreveure que els partits polítics no tenien cabuda a la jornada sinó que l'únic fet rellevant era l'opinió dels ciutadans.