Laporta demana el 'sí' a la independència en un acte a Sant Esteve d'en Bas

El president del FC Barcelona va aconseguir aplegar prop de 200 persones a la plaça del poble

El president del F.C. Barcelona va subratllar la importància d'aquestes consultes a Catalunya perquè permeten 'despertar la consciència nacional' i 'remoure les consciències'. 'Portem molt de temps narcotitzats i ja és hora que despertem', va dir Laporta, alhora que va defensar que cal fer-ho des del civisme i el respecte.

Durant el seu discurs, va reivindicar un estat propi de Catalunya per poder ser reconeguts de ple dret davant la comunitat internacional i sobretot per poder prosperar amb unes polítiques pròpies que permetin gestionar els propis recursos. 'És incontestable que amb un estat català que defensi els seus interessos tindrem millors hospitals, escoles, carreteres i millorarà el benestar dels catalans'. També es va referir a la lluita per la defensa dels drets de Catalunya com 'la més romàntica a la que pot aspirar un poble', tot dient que el poble català ja ha fet tots els mèrits per lluitar per la llibertat.

La jornada per al sí va començar a dos quarts de vuit del vespre i va comptar amb unes 200 persones de públic, entre els quals hi havia molts seguidors del Barça. Geganters, percussionistes, sardanistes i la música del cantautor Jordi Batista han amenitzat l'acte, que ha comptat amb els parlaments del president d'Òmnium Garrotxa, Jordi Ferrer, l'historiador Jordi Bilbeny, i Elisenda Paluzié de Sobirania i Progrés, entre d'altres.

Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa) és un dels 28 municipis gironins que aquest diumenge celebraran el referèndum per a la independència.
  • Joan Laporta demana el sí a la sobirania de Catalunya