Detingut Gustavo Buesa per les presumptes adjudicacions fraudulentes a Lloret de Mar

L'empresari ha volat des d'Eivissa per assistir als escorcolls a casa seva

L'empresari Gustavo Buesa Ibáñez, propietari de l'empresa de gestió de residus GBI Serveis, ha estat detingut per la Guàrdia Civil aquest dimecres a la tarda després d'arribar al seu domicili de Lloret de Mar (Selva) procedent d'Eivissa.

El cos policial havia registrat casa seva durant el matí i el jutjat li ha requerit que s'hi presentés arran de l'operació 'Tro', que investiga dues suposades adjudicacions fraudulentes de l'Ajuntament de Lloret a GBI en època de l'alcalde Xavier Crespo, un per la construcció de la planta de tractament de residus el 2007 i l'altre per la gestió i recollida de deixalles del 2011.

Buesa ha entrat a la casa, situada a la urbanització Montgoda, assegut a la part posterior del cotxe del seu advocat, Carles Monguilod, cap a les 5 de la tarda. Entre d'altres, Buesa ha de donar la combinació que permetrà obrir una caixa forta de l'habitatge, una finca situada al número 28 del carrer Cala Trons.

La Guàrdia Civil també escorcolla la seu de GBI Serveis i preveu passar a disposició judicial a Buesa, al contrari del que ha fet amb el secretari i l'interventor del consistori, que han quedat lliures després de l'escorcoll de l'Ajuntament a l'espera de declarar al jutjat el proper 21 de juliol.