L’Acústica repassarà amb un espectacle coral la ‘banda sonora’ dels seus 15 anys d’història

Macaco, Adrià Puntí, Muchachito, Kiko Veneno i Roger Mas, noms destacats de la propera edició del festival figuerenc

L’Acústica de Figueres (Alt Empordà) celebrarà els seus quinze anys amb l’espectacle ‘Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país’. Un espectacle on es donaran cita diversos artistes de renom del país que cantaran cançons pròpies i compartiran col·laboracions. Els artistes participants estan vinculats d’alguna manera al festival, però pel seu director Xavi Pascual, ho estan per extensió a la “música del país”. Serà “com un karaoke del què ha estat l’Acústica aquest quinze anys amb la plana major i més representativa de la música catalana”, ha descrit Pascual.

Els músics participants seran Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, David Carabén, Joan Dausà, Dolo Beltran, Quimi Portet, Elefantes, Mazoni, Sanjosex i Ernest Crusats (La Iaia). L’espectacle compta amb la direcció musical de Josep Thió i el productor Valen Nieto, i tindrà lloc el divendres 2 de setembre a l’escenari de la Rambla del festival, a Figueres.

Més enllà d’aquest show especial de celebració, la programació del festival Acústica compta amb una 40 d’artistes, el criteri de selecció dels quals ha estat enguany especialment enfocat a noms “populars” i amb capacitat de convocatòria, segons ha explicat Pascual. Molts ja han passat abans pel festival.

Els artistes participants a la quinzena edició de l’Acústica són Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie, Oques Graasses, Aspencat, Obeses, Animal, Joan Serrat, Est Oest, Pantaleó i Doctor Prats i –com a únic representant internacional- el veterà Marky Ramone, únic membre original de Ramones que encara és viu i que enguany fa una gira internacional amb els grans èxits del grup.

A banda, també se celebrarà una nova edició de l’Acustiqueta, com ja s’havia anunciat, amb programació familiar. Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà acompanyant els Trau, Macedònia, Heavy per Xics, l’Orquestra Di-Versiones i SP3 en són els protagonistes.