Detinguts dos menors per conduir un cotxe robat i envestir un vehicle policial durant una persecució

Els mossos arresten un lladre per entrar de matinada a robar a tres domicilis de la Bisbal d’Empordà

Els Mossos d’Esquadra han detingut el passat 4 de juliol dos menors a Vilatenim (Alt Empordà) per conduir un vehicle robat. Els joves van sostreure el cotxe d'una casa de Roses (Alt Empordà), on van entrar a robar aquella mateixa tarda. També es van endur dues tauletes de PC, dos mòbils i diners. Poc després, una patrulla de trànsit va localitzar el vehicle robat a la C-260 i va demanar al conductor que s'aturés.

El menor, lluny de parar, va accelerar i va envestir el vehicle policial. Els joves van xocar contra unes tanques i van intentar fugir a peu. En una altra actuació, els mossos també han detingut un jove de 21 anys que va robar a tres domicilis de la Bisbal d'Empordà en una sola nit. El lladre sempre actuava de matinada i aprofitava per entrar a les cases quan els propietaris dormien. Es va endur tres mòbils, un televisor i les claus d'un cotxe.

Ampliació:

Els fets van tenir lloc el passat 4 de juliol pels volts de les set de la tarda a una casa al carrer Praxíteles de Roses. Els dos menors van entrar a la casa i van sostreure dues tauletes de PC, dos mòbils i diners. A més, es van endur el vehicle dels propietaris, que van alertar la policia. Poca estona més tard, una patrulla que circulava per la C-260 a Vilatenim va Els fets van tenir lloc el passat 4 de juliol pels volts de les set de la tarda a una casa al carrer Praxíteles de Roses. Els dos menors van entrar a la casa i van sostreure dues tauletes de PC, dos mòbils i diners. A més, es van endur el vehicle dels propietaris, que van alertar la policia.

Poca estona més tard, una patrulla que circulava per la C-260 a Vilatenim va detectar el vehicle robar i va demanar al conductor que s'aturés. El jove va fer cas omís a la indicació i va prémer l'accelerador envestint el cotxe policial. Els joves van acabar col·lidint amb una tanca però van sortir il·lesos del xoc i van fugir corrents.

Després d'una persecució a peu, els agents van detenir un dels dos implicats. La policia va detectar el segon sospitós cap a dos quarts d'una de la matinada, al municipi de Roses, quan tornava a casa.

Tots els objectes robats s'han tornat als seus propietaris. Els menors d'edat han quedat en llibertat i compareixeran davant la fiscalia de menors de Girona quan se'ls requereixi.

Un detingut per tres robatoris a la Bisbal d'Empordà

'’altra banda, en una altra actuació policial, els mossos han detingut el mateix 4 de juliol un home acusat de robar a tres domicilis de la capital del Baix Empordà. El lladre sempre actuava de nit i aprofitava que els inquilins estaven dormint.

Els robatoris es van fer el passat 14 de juny entre les tres i un quart de sis de la matinada. Al primer domicili hi va entrar a través d'una finestra del balcó oberta i en va sostreure una televisió. El segon cas va passar una hora després. El propietari es va despertar i va veure la porta d'entrada oberta.

Després de revisar tots els calaixos es va adonar que li havien robat dos telèfons i les claus del cotxe. En el tercer dels robatoris, la mateixa propietària es va despertar i va enxampar el lladre, que només va tenir temps d'endur-se un telèfon mòbil.

Arran dels fets, els mossos van obrir una investigació i van determinar que darrera dels tres robatoris hi havia la mateixa persona. Els indicis recollits van portar a la detenció, el passat 4 de juliol, d'un home de nacionalitat hondurenya i veí de la Bisbal. A l'arrestat, que té antecedents, se li atribueixen tres delictes de robatoris amb força a l'interior de domicili. Després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de la guàrdia de la Bisbal d'Empordà ha quedat en llibertat provisional.