ERC a Palafrugell denuncia a l'ACA un abocament d'aigua bruta

Reclamen la clausura immediata de l'escorxador municipal fins a solucionar el problema

El grup municipal d'ERC a Palafrugell ha denunciat davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un abocament d'aigües brutes a una riera de la població. El grup d'ERC ja va plantejar una queixa a l'equip de govern en el ple del dimarts passat, on van portar una ampolla amb una mostra del líquid residual.

Els residus "d'un color negrós, d'aspecte gens saludable", provenen d'un dipòsit d'aigües brutes de l'escorxador municipal, segons detallen en un comunicat, i per això reclamen la "clausura immediata" de l'escorxador "fins a solucionar el problema". En el ple de dimarts el govern municipal va argumentar que el problema està detectat i que s'està buscant una solució.

L'abocament està en una zona de difícil accés per la vegetació acumulada, just davant del tanatori. Segons el grup d'ERC, que va anar a inspeccionar el lloc després de rebre una denúncia, es tracta d'un tub de claveguera que va deixant un "llot negre amb una forta pudor de podrit" i alerten dels efectes que té tant per a la fauna com per a les persones.

En el ple de dimarts l'alcalde, Juli Fernàndez (PSC), va animar els republicans a denunciar els fets si consideraven que podien constituir delicte. Ara el grup d'ERC respon presentant la denúncia davant l'ACA. "El més greu del cas és que membres de l'equip de govern eren coneixedors d'aquest abocament i, fins el moment, no s'ha fet res", remarquen.