Enxampen dues noies que intentaven robar en domicilis de Girona

Les detingudes portaven plàstics per cometre els robatoris amagats a les seves parts íntimes

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues noies de 21 anys, de nacionalitat croata i veïnes de València, per dos delictes de robatori amb força en grau de temptativa. A una d’elles també se l’acusa d’un delicte de falsificació de document públic. Els fets van succeir el passat 29 de juny cap a dos quarts de dues del migdia al carrer Eiximenis de la capital gironina. Dos agents de paisà van detectar les dues detingudes quan intentaven obrir la porta d’un edifici situat en aquest carrer gironí.

Quan les joves van sortir de l’immoble, els agents van aturar-les i identificar-les. Paral·lelament, els policies van comprovar que dos pisos d’aquella escala havien estat forçats però les lladres no havien aconseguit accedir al seu interior. En escorcollar-les, els agents van trobar diversos plàstics durs que s’utilitzen per fer robatoris, el que es coneix com el mètode de la radiografia, amagats a les seves parts íntimes i tornavisos dins d’una bossa de mà, també amagats sota un folre interior. Les detingudes, amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.

Ampliació:

Els fets van succeir el passat 29 de juny, cap a dos quarts de dues del migdia, al carrer Eiximenis de la ciutat de Girona quan dos agents de paisà van detectar dues noies amb actitud sospitosa davant del portal d’un edifici. Els policies van observar com una d’elles intentava obrir la porta del bloc mentre que l’altra vigilava el carrer. Finalment, les dues van aconseguir entrar dins de l’edifici.

En poca estona, una segona patrulla de paisà va arribar al lloc dels fets i quan les dues joves van sortir de l’immoble, els mossos van aturar-les. Els policies van comprovar que dos pisos d’aquella escala havien estat forçats però que, tot i intentar-ho, les lladres no havien aconseguit accedir a l’interior dels domicilis.

Els agents van escorcollar les dues noies i van trobar diversos plàstics que s’acostumen a utilitzar per cometre robatoris, el que es coneix com el mètode de la radiografia – obrint les portes amb un plàstic dur- amagats a les seves parts íntimes. També van trobar tornavisos dins d’una bossa de mà, amagats sota un folre interior.

Davant les evidències, els agents van detenir les dues joves com a presumptes autores de dos robatoris amb força en grau de temptativa. Els agents també van descobrir que a una d’elles li constava una ordre de detenció d’un jutjat de Madrid per un altre robatori amb força comès en aquesta ciutat. A l’altre detinguda també se l’acusa d’un delicte de falsificació de document públic ja que es va identificar mostrant un document manipulat d’autorització d’estança i pròrroga del govern d’Espanya fals. El document no tenia cap signatura ni segell oficial.

Les detingudes, amb antecedents policials, van passar el 30 de juny a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.