Detingut per violar una companya de feina i abusar d'una menor a la festa major de Palamós

El noi ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial

Els mossos han detingut un jove de 24 anys per violar una companya de feina i abusar sexualment d'una menor durant la festa major de Palamós (Baix Empordà).

Els fets van tenir lloc la matinada de diumenge a la zona de les barraques. Segons les denunciants, el jove, que és hondureny, va utilitzar el mateix engany per endur-se-les a llocs apartats i les va convèncer perquè l'acompanyessin a fumar. Segons consta a les denúncies, a la menor la va intentar violar a la part del darrere d'una barraca.

A la seva companya de feina, amb qui treballa en un restaurant de La Fosca, la va portar a la platja i allà la va penetrar. Després de passar a disposició judicial, el jove ha quedat en llibertat provisional.

Això sí, no es pot apropar a menys de 50 metres de les noies perquè, segons el jutjat, "hi ha indicis que podria haver comès dos delictes contra la llibertat i indemnitat sexual".

El jutge, però, suavitza la mesura al lloc de treball, on impedeix que el jove i la noia –que ara té 18 anys- tinguin confrontació visual i verbal. La família de la denunciant, que actualment està de baixa, reclama una mesura més contundent i restrictiva.

Ampliació:

Les dues agressions sexuals van tenir lloc entre les 3 i les 6 de la matinada d'aquest passat diumenge. El jove, que té 24 anys, és hondureny i viu a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) va anar de festa a la zona de barraques, situades a prop de la platja.

Segons el relat de les denunciants, la primera noia a qui va abordar va ser la menor, que té 17. Els dos es van trobar a la zona de les fires, on hi ha les atraccions de la festa major. Es coneixien, precisament, perquè el noi treballa en un bar de La Fosca. "Després d'aconseguir un cigarret, la va agafar de la cintura i del canell i la va obligar a anar a la part del darrere d'una barraca de la fira", recull la interlocutòria del jutjat.

Allà, tot i que la menor va intentar demanar auxili, l'investigat li va "posar la mà per dins els pantalons, arribant a tocar-li el pubis mentre l'empenyia damunt una taula". En aquell moment, però, va arribar un amic de la noia que hauria frustrat l'agressió.

Aquella mateixa matinada, el jove també hauria agredit sexualment una companya de feina. Novament, per endur-se-la a un lloc apartat de la platja, li va proposar d'anar a fumar. "Ella va accedir a estar a soles amb ell perquè treballen junts i li tenia confiança", precisa la interlocutòria.

Segons aquesta denunciant, que té 18 anys, el jove li va començar a fer petons a la boca i, quan ella va provar de desempallegar-se'n, se li va posar al damunt i la penetrar. "Tot això, mentre ella es negava a continuar", assegura el jutjat. Després, el noi va marxar i va deixar la companya de feina sola a la sorra de la platja.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el jove després de rebre les dues denúncies. El noi va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 4 de la Bisbal d'Empordà, que és qui porta el cas, aquest dimarts 28 de juny. Davant del jutge, va negar haver forçat cap de les dues joves. Pel què fa a la menor, va relatar que havien estat "passejant sols i que es van fer només un petó". I pel què fa a la companya de feina, assegura que les relacions sexuals van ser consentides.

Allunyat 50 metres

El jutge ha deixat sense efecte la detenció, però creu que hi ha "indicis" que el jove podria haver comès dos delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual. Per això, la interlocutòria imposa al jove diverses mesures cautelars. Li prohibeix apropar-se a menys de 50 metres de les denunciants, li retira el passaport i l'obliga a presentar-se cada quinze dies al jutjat.

El jutge, però, redueix la mesura quan l'investigat es trobi al lloc de feina. Al restaurant de la Fosca, ell treballa en una planta i la noia a qui hauria violat, en una altra. "Amb la finalitat de garantir que pugui continuar treballant, el denunciat no podrà tenir contacte visual ni verbal amb la denunciant, i s'haurà de mantenir a la seva planta de feina sense entrar a la zona on treballa la denunciant", recull la interlocutòria.

De moment, la noia no ha tornat a la feina perquè està de baixa. La seva família ha explicat a l'ACN que no estan d'acord amb la suavització de l'ordre d'allunyament al restaurant, i que no deixaran de reclamar una mesura més contundent i restrictiva per evitar que la noia s'hagi de trobar cada dia amb el suposat agressor quan torni a treballar.