Mor un jove de 30 anys de Banyoles mentre pujava al Canigó

La víctima, que anava amb la seva xicota, va caure mentre ascendia per la part sud de la muntanya

Un veí de Banyoles de 30 anys va morir dissabte mentre feia alpinisme al Canigó, a la Catalunya Nord. La informació l’ha donat a conèixer el diari francès ‘L’Indépendant’ i aquest diumenge ho ha confirmat a l’ACN l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, després de visitar la família.

Segons sembla, la víctima, que anava acompanyat de la seva xicota, va caure mentre ascendia per la part sud de la muntanya, una zona amb grans desnivells i molt vertical.

Van ser les dues persones que anaven darrere de la víctima i la seva xicota qui van donar l’avís d’alerta. Les condicions meteorològiques que hi havia a la zona van dificultar les tasques de rescat del cadàver i no va ser fins a la tarda que els serveis d’emergències francesos van poder recuperar el cos. La víctima era un apassionat de la muntanya, un alpinista experimentat i acostumava a realitzar excursions a diferents cims.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha lamentat els fets, qualificant-los de “tràgic succés”. Segons ha detallat, el cadàver del veí de Banyoles encara no ha arribat a la vila. Demà, l’equip de govern del consistori decidirà si es porta a terme alguna mena d’acte en record de la víctima o si decreten algun dia de dol.