Jutgen un acusat d'abusar d'un nen de 12 anys a Salt

L'acusat, un transsexual de 33 anys, s'enfronta a 11 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat, aquest dimecres, un acusat d'abusar sexualment un menor d'edat a Salt (Gironès). S'enfronta a 11 anys de presó per delictes d'exhibicionisme i abús sexual a menor de 13 anys.

L'acusat (que és transsexual i en el moment dels fets tenia 29 anys) ha negat haver mantingut relacions sexuals amb cap menor. Diu que eren "amics" que l'anaven a visitar a casa per jugar a la Play o vendre-li butlletes de loteria. El cas es va destapar el novembre del 2012 quan la Policia Local de Salt va anar a un edifici del passeig dels Països Catalans alertats per una suposada baralla.

Un cop allà, però, es van trobar un grup de quatre menors. Els agents els hi van preguntar què feien allà i, després d'insistir, van admetre que anaven a visitar l'ara acusat perquè els hi feia "fel·lacions gratis". Entre el grup de joves, hi havia la víctima que tenia 12 anys. La fiscal ha demanat investigar per fals testimonis tant la víctima com tres testimonis més perquè durant el judici han rectificat i han negat tot el que van declarar a la policia i al jutjat d'instrucció.

Ampliació:

Els agents de la Policia Local de Salt han explicat al judici que el 18 de novembre del 2012 van anar a l'edifici on vivia l'acusat perquè havien rebut un avís d'un veí alertant que hi havia un home amb un ganivet. Quan hi va arribar la patrulla, però, l'únic que van trobar va ser un grup de menors. "No donaven cap resposta coherent sobre què hi feien allà però vam insistir i insistir i al final ens van dir que anaven a casa d'un 'travesti' que els hi feia fel·lacions gratis", ha explicat un dels agents que va intervenir. Segons el policia, els nois eren clarament menors, "pràcticament nens".

Davant d'aquesta confessió, els agents van pujar al pis de l'acusat per veure si hi havia algun altre menor a dins i esbrinar què passava. Segons els sergent de la policia, no era la primera queixa que rebien per moviments estranys al pis. Un cop a l'immoble, un dels agents va parlar amb l'ara acusat que va assegurar que els menors eren amics seus que anaven al pis a jugar "a la Play" o a vendre-li butlletes de loteria del futbol o de l'escola.

L'altre agent de la patrulla va parlar amb el company de pis de l'acusat. "Va dir que hi havia molt moviment d'entrades i sortides de nois i que no sabia què hi passava però sospitava que hi podia haver intercanvi de favors sexuals", ha explicat l'agent. Durant el judici també ha declarat l'home que aleshores compartia pis amb l'acusat. "Hi havia molt nens que picaven a la porta i es quedaven amb ella al menjador", ha explicat. Segons la seva declaració, el dia 18 de novembre, abans de l'arribada dels agents, va veure quatre o cinc nois al pis. "Era una cosa molt rara", ha afegit.

La fiscal demana una condemna d'11 anys de presó. Li atribueix un delicte d'abús sexual a menor de 13 anys perquè, entre els joves que la policia va trobar a l'edifici, n'hi havia un que tenia 12 anys. La resta tenien entre 14 i 16 anys. També l'acusa d'un delicte d'exhibicionisme.

L'acusat, Fredi S. S. que ha demanat al tribunal que s'hi dirigeixin com a Laura, ha negat les acusacions. Ha explicat que va conèixer als menors un dia que anava borratxa pel carrer i la van "xulejar". A partir d'aquí, van establir una relació d'amistat. "Jo en tenia 29, no entenc per què no podia tenir amics de 16", ha exposat.

El processat ha negat haver fet fel·lacions a cap dels menors. També ha negat que conversés amb ells a través de Facebook i els convidés a casa seva per "xuclar-los la polla". "Sé que és delicte, per què m'hauria de posar jo la soga al voltant del coll, no hi havia cap necessitat", ha assegurat. L'acusat creu que els menors la van acusar davant la Policia Local perquè no volien reconèixer que tenien amistat amb un transsexual. "Com que hi ha tanta discriminació, potser va ser la seva manera de sortir-se'n", ha dit.

Fals testimoni

La víctima, que actualment té 16 anys, ha assegurat que l'acusat "mai" li va fer cap fel·lació. "Em va obrir a Facebook i em va dir que anés a casa seva que em donaria diners, en persona em va dir que em xuclaria la polla i em vaig escapar", ha afirmat.

Això no és el que va dir ni davant la Policia Local ni durant la seva declaració al jutjat d'instrucció. El menor diu que aquelles declaracions estaven conduïdes per un amic seu. "Em va dir que ho digués per enfonsar al 'travesti', volia que el fiquessin a presó perquè l'odiava", ha exposat.

També s'han desdit del que havien dit a la policia i al jutge tres testimonis més, que actualment són majors d'edat. La majoria asseguren que no recorden gairebé res i tots han negat els suposats contactes sexuals. La fiscal ha posat de relleu les contradiccions però han respost amb "no me'n recordo", "han passat molts anys", "jo mai he entrat al pis" o, fins i tot, han negat conèixer l'acusat.

Per aquest motiu, la fiscal ha demanat que enviïn les seves declaracions al jutjat d'instrucció i els investiguin a tots ells per fals testimoni. El sergent de la Policia Local creu que s'han fet enrere perquè "o estan mal assessorats" o bé "és la manera que han triat per tancar el tema". "L'assumpte genera molta vergonya perquè tots els nois provenen de la cultura musulmana", ha concretat el sergent que ha explicat que fins i tot el pare d'un dels joves es va desmaiar a comissaria durant la declaració del seu fill. El judici ha quedat vist per a sentència.