El primer dia de selectivitat a Girona comença amb plena normalitat

Dels 2.888 alumnes inscrits en la convocatòria d'enguany a la demarcació només hi ha hagut 11 absències

Els nervis i les repassades d'última hora han tornat a estar presents un any més als diferents centres de la Universitat de Girona on aquest dimarts han començat les proves de selectivitat i s'allargaran fins dijous.

En la convocatòria d'aquest juny hi ha hagut 2.888 inscrits, deu menys que l'any anterior que van ser 2.898. D'aquest total, 2.239 s'examinaran als tribunals de la universitat a Girona, 245 a Olot (Institut Montsacopa), 404 a Figueres (Institut Alexandre Deulofeu i Institut Cendrassos) i 17 de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) que ho faran als centres de la UdG.

En total hi ha 13 tribunals, la mateixa xifra que l'any passat. Una de les novetats és que els estudiants amb dislèxia –un total de 13- ja no s'han hagut de desplaçar fins a Barcelona per fer les proves i ho han pogut fer a l'Edifici Aulari Comú de Montilivi davant un tribunal ordinari específic.

Sense incidències

La primera jornada ha començat aquest matí amb la prova de llengua castellana i literatura. Tots els alumnes inscrits han arribat a temps excepte 11 estudiants que no han assistit. D'aquests, sis ho feien per lliure mentre que els altres provenien de centres gironins. D'aquest últim grup se sap que una estudiant no ha pogut assistir per un tema de salut. El coordinador de les PAU a Girona, Pepus Daunis, ha afirmat que aquestes xifres estan dins de la normalitat i que un any més es confirma un molt bon nivell d'assistència.

Pel que fa als desplaçaments, no s'ha constatat cap incidència per culpa de la vaga de maquinistes de Renfe. Segons ha explicat Daunis, els estudiants no se la juguen i vénen amb cotxes particulars o amb els autocars que s'organitzen des dels mateixos centres.

Uns nervis que es van esvaint

A mig matí, els estudiants es relaxaven als jardins del Campus Montilivi. Ja havien fet els exàmens de català i castellà i semblava que els nervis havien afluixat. "Ara ja només queda anar fent", deia en Marc Salallorca, un dels joves. La Judit Soler reconeixia que les dues primeres proves li havien anat prou bé. "Amb ganes que s'acabi ja perquè són molts nervis acumulats de fa dies". Els resultats es podran consultar el 29 de juny per Internet.