Mor una dona de 52 anys mentre feia submarinisme a l’Estartit

Un home que navegava per la zona amb una embarcació ha localitzat la víctima

Una dona de 52 anys de nacionalitat francesa ha perdut la vida aquest dissabte a la tarda mentre feia submarinisme per la zona del túnel de la Vaca, prop de la Meda Gran de les Illes Medes a l’Estartit, Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

En el moment dels fets la dona es trobava amb la seva tia, una persona més i el monitor de submarinisme. De sobte, mentre bussejava, s’ha trobat malament i ha indicat mitjançant senyals a l’instructor de l’empresa de l’Estartit El rei del Mar que l’acompanyava que volia pujar a la superfície.

Un cop a dalt, la víctima ha perdut el coneixement i ha estat evacuada amb una llanxa pneumàtica del mateix centre de busseig fins al port de l’Estartit. Durant tot el trajecte, els treballadors han estat posant-li oxigen i intentant reanimar-la. Unes tasques que s’han mantingut un cop han arribat a port però, finalment, tot i els esforços dels equips d’emergències, no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La dona estava passant uns dies de vacances a l’Estartit i es trobava allotjada a l’hotel Panorama d’aquest mateix poble del Baix Empordà. Aquest mateix dissabte al matí ja havia fet una immersió sense problemes a les Illes Medes però a al tarda, pels volts de les cinc, quan es trobava amb la seva tia i una persona més fent submarinisme pel túnel de la Vaca, la dona s’ha trobat malament i ha indicat a l’instructor de l’empresa de busseig l’Estartit, El rei del Mar – que s’encarregava de guiar el grup- que volia pujar cap a la superfície.

Un cop a dalt, la dona ha perdut el coneixement i ha estat evacuada amb una llanxa pneumàtica fins al port. Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec del cas, és obligatori que l’empresa que s’encarrega d’oferir aquesta mena de serveis de busseig disposin d’una llanxa motora per controlar les immersions i actuar en cas d’emergència. Han estat els mateixos treballadors qui han avisat dels fets pel volts de tres quarts de sis de la tarda.

Durant tot el trajecte fins al port de l’Estartit, els treballadors han estat posant-li oxigen i realitzant maniobres de reanimació. Uns treballs que s’han mantingut un cop a port, amb l’ajuda dels efectius del SEM que s’han desplaçat fins al lloc dels fets amb una dotació terrestres i l’helicòpter medicalitzat. No obstant això, no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La víctima no era una submarinista professional, havia fet poques immersions i en el moment dels fets es trobava practicant una immersió senzilla. A més, el mar estava en bones condicions i calmat. Els serveis funeraris han arribat al lloc pels volts de les vuit del vespre i s’han emportat el cadàver. Es desconeix si la dona patia alguna malaltia. L'autòpsia determinarà les causes de la mort.

Fins al lloc dels fets també s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius els Mossos d’Esquadra.