1 any i mig de presó per arrencar deu dents d'un cop de peu a un company de feina

Fiscalia i defensa arriben a un acord i li retiren l'agreujant d'insults racistes

L'Audiència de Girona ha condemnat a 1 any i mig de presó un treballador de la brigada municipal de Caldes de Malavella (Selva) que li va arrencar deu dents a un company de feina d'un cop de peu.

Els fets es remunten al desembre de 2010 quan tots dos estaven treballant al camp de futbol municipal. Per motius que es desconeixen, van començar a barallar-se i l'acusat li va donar una puntada de peu forta a la cara i li va arrencar deu dents. L'acusat duia unes botes amb puntera de ferro. A més, segons la fiscalia, li va proferir insults de caire racista.

La víctima va estar de baixa dos mesos. L'acusació pública demanava inicialment 5 anys i mig de presó per un delicte de lesions però les parts han pactat una rebaixa de la pena perquè el processat ha indemnitzat la víctima amb 14.000 euros. També li han retirat l'agreujant d'insults racistes. Com que no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó.

Ampliació:

L'Audiència de Girona ha condemnat un Albert Subirana a 1 any i mig de presó per un delicte de lesions. Els fets que s'han jutjat aquest dijous van tenir lloc el 14 de desembre de 2010. Acusat i víctima estaven treballant al camp de futbol municipal quan, per motius que es desconeixen, es van començar a barallar.

Segons recull l'escrit d'acusació, el processat va insultar la víctima i li va dir 'moro de merda'. A continuació, "i amb ànim de menyscabar la integritat física del seu company", li va donar un fort cop de peu a la cara i li va arrencar deu dents. L'acusat duia posades en aquell moment unes sabates amb puntera de ferro. A conseqüència de les lesions, l'home va patir també una contusió cervical i ferides al llavi inferior. Va necessitat tres mesos per recuperar-se totalment i durant dos mesos va estar de baixa.

Inicialment, la fiscalia demanava per a l'acusat 5 anys i mig de presó per un delicte de lesions. Les parts, però, han pactat una rebaixa de la pena perquè ha reparat el dany indemnitzant la víctima amb 14.000 euros. A més, li han retirat l'agreujant de racisme i li han aplicat un atenuant de dilacions indegudes perquè els fets han trigat massa a jutjar-se. El processat no haurà d'entrar a la presó perquè no té antecedents.