Denunciat per extreure 600 grams de corall vermell sense llicència a Begur

Va utilitzar una embarcació recreativa i no va senyalitzar que estava fent una immersió

Els fets van succeir el passat 20 de maig a la zona del Racó de Llevant, dins del terme municipal de Begur (Baix Empordà). Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van detectar una embarcació recreativa amb dos tripulants en aquest espai.

Els policies van comprovar com els tripulants feien immersions sense senyalitzar-ho, incomplint així la normativa vigent. En concret, els policies van veure com un dels tripulants de l’embarcació, que anava vestit amb un neoprè i carregava un equip de respiració autònom, es llençava a l’aigua mentre l’altre home es quedava a la barca.

En cap moment van senyalitzar que un d'ells estava sota l’aigua. A quarts de vuit del vespre, el bussejador va sortir a la superfície portant un sac. Els agents van seguir l’embarcació i quan els tripulant van amarrar al port nàutic de l’Escala (Alt Empordà), la patrulla va inspeccionar el vaixell i van localitzar 600 grams de corall vermell. Davant d’aquests fets, els mossos van denunciar l’home per pescar corall vermell sense disposar de la llicència necessària.

A més, també el van denunciar per fer aquesta activitat amb una embarcació recreativa, no utilitzar cap element que identifiqués que estaven fent una immersió i per submergir-se ell sol sense acompanyants. Les denuncies han estat transmeses al Departament d’Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca. Aquesta actuació s’emmarca dins de l’acord de col·laboració que hi ha entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per optimitzar la lluita contra la pesca i la captura de marisc il·legal a Catalunya.