Vint sancionats a Banyoles per no recollir les tifes del gos

La multa és de 200 euros

La Policia Local de Banyoles va tramitar durant l’any passat 20 sancions a propietaris de gossos que no recollien les defecacions dels seus animals de companyia a la via pública. Les multes per aquestes infraccions són de 300 euros.

L’Ajuntament de la capital del Pla de l’Estany ha donat a conèixer aquestes dades en l’acte de presentació de la nova campanya de sensibilització i civisme per combatre aquesta problemàtica. Es tracta d’un projecte innovador que no s’ha utilitzat mai en cap altra ciutat i que s'anomena ‘Canny Box’.

Un invent de l’empresari banyolí Narcís Casteis que es basa en un recollidor de defecacions – format per un recipient i una paleta- totalment biodegradables i que es poden llançar al contenidor gris, de rebuig.

El projecte és una prova pilot puntual i els recollidors es podran recollir a l’Oficina de Turisme de Banyoles i l’Oficina d’Atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Banyoles. Està previst que s’entreguin uns 150 recollidors de forma gratuïta. Durant els darrers anys, el consistori banyolí ha portat a terme diverses campanyes de sensibilització per combatre aquesta mena d’incivisme arran de les queixes recurrents que rebien des del consells de barri de Banyoles.