El pilot d’un ultralleuger resulta ferit lleu en estavellar-se en un camp d’arròs a Gualta

La causa de l'accident hauria estat una mala maniobra mentre intentava aterrar a l’aeroclub de l’Empordà

Un home de 48 anys de nacionalitat ucraïnesa ha resultat ferit lleu amb un cop a l’esquena després d’estavellar-se en un camp d’arròs dins del municipi de Gualta, al Baix Empordà. Els fets van succeir ahir, dissabte 28 de maig, pels volts de les nou del vespre. Un testimoni va trucar al 112 avisant que havia vist com una avioneta queia prop de l’aeroclub de l’Empordà.

Fins al lloc dels fets van desplaçar-se dues dotacions dels Mossos, una unitat del SEM i dos vehicles dels Bombers. Els efectius van localitzar l’ultralleuger enmig d’un camp d’arròs. El pilot, un home nascut a Kíev, estava conscient i només es queixava de mal a l’esquena. L’home va explicar havia realitzat una mala maniobra quan intentava aterrar a l'aeroclub. A causa d’això, va perdre el control de l’ultralleuger i va impactar contra el terra.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, l’home va admetre que la causa de l’accident es trobaria en una mala maniobra que ell mateix hauria realitzat quan s'adreçava a aterrar a l’aeroclub de l’Empordà. A causa d’això, va entrar en el que s’anomena dins l’argot de l’aviació com a “pèrdua”, perdent el control de l’ultralleuger i impactant contra el camp. L’home, ferit lleu, va ser evacuat en ambulància a l’Hospital Trueta de Girona.