L'acusat d'assassinar a ganivetades el fillol d'un capellà en un pis de Blanes, a judici

Eulogio Sol Lumalang s'enfronta a una pena de 20 anys de presó i una indemnització de 150.000 euros

El judici contra l'acusat d'assassinar a ganivetades el fillol de l'aleshores rector de Riells del Montseny començarà aquest divendres a la secció tercera de l'Audiència de Girona amb la tria del jurat popular que s'encarregarà d'emetre el veredicte. El mateix dia a la tarda, es desplaçaran en comitiva fins al lloc del crim per fer una inspecció ocular. Les declaracions no començaran fins dilluns. La previsió és que l'acusat declari al final de tot, dimecres, just abans de les conclusions i els informes. Segons el guió, dijous entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

El crim es remunta a la tarda del 5 de desembre del 2013. La fiscalia sosté que la relació estreta entre la víctima i el mossèn va provocar gelosia en l'acusat, que sentia que l'altre jove li havia arravatat el seu lloc com a afillat del capellà i temia que això impliqués conseqüències econòmiques, perquè el rector l'havia "apadrinat i auxiliat econòmicament" durant anys.

Segons la fiscal, l'acusat d'origen filipí mantenia des de feia uns deu anys una relació d'amistat íntima amb el rector. Des de feia uns quatre anys, però, el mossèn compartia pis amb la víctima, amb qui mantenia "una relació paterna filial de fet". El jove va decidir venir a viure a Catalunya des del Brasil quan va complir la majoria d'edat convençut pel capellà, per poder tenir un futur més prometedor. El jove es va dedicar a tasques domèstiques i a ajudar al capellà en l'exercici de les seves activitats literàries perquè estava en situació irregular al país i no podia treballar.

La tarda del 5 de desembre del 2013, l'acusat va arribar al pis del mossèn, situat al carrer Pau Casals. Després d'estar una estona al domicili va marxar i es va dirigir a una botiga de Blanes, on va comprar un ganivet de cuina amb mànec de fusta. Amb l'arma amagada, va decidir tornar a l'habitatge.

Acorralat al passadís

Allà, cap a dos quarts de set de la tarda, va començar a discutir amb la víctima. Durant la disputa, indica la fiscal, tots dos van anar avançant des de la porta d'entrada fins al final del passadís, quedant així la víctima acorralada. Llavors, per sorpresa i sense que la víctima pogués reaccionar, l'acusat va treure el ganivet i li va assestar múltiples ganivetades. Dues d'elles, dirigies al tòrax, li van provocar una hemorràgia interna aguda i van afectar centres vitals de la víctima, que va morir poca estona després.

Després d'apunyalar la víctima, l'acusat va amagar l'arma darrere d'un armari i va fugir del pis tapat amb una tovallola per intentar tapar les taques de sang que tenia a la roba. Es va refugiar a l'interior del seu cotxe, on els Mossos d'Esquadra el van localitzar i detenir.

Eulogio Sol Lumalang està acusat d'un delicte d'assassinat pel qual la fiscal i l'acusació particular demanen una condemna de 20 anys de presó. L'acusació pública vol que indemnitzi la mare de la víctima amb 90.000 euros mentre que l'acusació particular eleva la petició a 150.000. La defensa, en canvi, sol·licita una pena de 5 anys de presó i una indemnització de 76.000 euros.