La Policia Municipal de Girona posa en marxa una app per localitzar les víctimes de violència de gènere

El sistema DRAGAlert està disponible per a mòbils i tauletes

La Policia Municipal de Girona ha posat en marxa una aplicació per localitzar les víctimes de violència de gènere i, així, poder actuar ràpidament davant d'aquests casos. El sistema DRAGAlert, disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema Android, permetrà a les dones avisar de manera automàtica la central de policia.

El dispositiu incorpora un botó vermell virtual que genera una senyal d'emergència a partir de la qual es pot veure el nom, l'adreça i el telèfon des d'on s'està fent la sol·licitud d'ajuda. L'aplicació funciona amb geolocalització a través de GPS. En funció dels nivells de protecció als quals estigui sotmesa la víctima, la policia municipal activarà un protocol o un altre, que pot anar des de l'acompanyament telefònic al judicial, entre d'altres possibilitats.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha destacat durant la presentació de l'aplicació que aquest és "un servei més a la víctima per dotar-la de seguretat i d'una atenció immediata en cas de perill" i ha insistit que la violència de gènere és "una xacra de la nostra societat", davant la qual cal "tolerància zero".